''Έφυγε'' η Βασίλισσα Ελισάβετ: Σήμερα το διάγγελμα του Βασιλιά Καρόλου

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ της Βρετανίας θα απευθύνει σήμερα διάγγελμα προς το έθνος, στην πρώτη δημόσια ομιλία του μετά τον θάνατο της μητέρας του, την οποία διαδέχεται στον θρόνο.

Ο νέος μονάρχης της Βρετανίας, γνωστός μέχρι σήμερα ως πρίγκιπας Κάρολος, θα ονομάζεται πλέον «βασιλιάς Κάρολος Γ΄», όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη από την μέχρι πρότινος επίσημη κατοικία του, το Clarence House.

Ο 73χρονος Κάρολος έγινε αυτομάτως βασιλιάς μετά τον θάνατο της μητέρας του, βασίλισσας Ελισάβετ Β΄ η οποία απεβίωσε το απόγευμα της Πέμπτης 8 Σεπτεμβρίου στο κάστρο Μπαλμόραλ της Σκωτίας.

Παράλληλα, η σύζυγος του Καρόλου – μέχρι τώρα γνωστής ως δούκισσα Καμίλα της Κορνουάλης – θα μοιράζεται την κοινωνική θέση του ως «βασιλική σύζυγος».

«Ο θάνατος της πολυαγαπημένης μου μητέρας, της βασίλισσας, είναι μια στιγμή υπέρτατης θλίψης για εμένα», τόνισε ο βασιλιάς Κάρολος της Βρετανίας στις πρώτες του δηλώσεις μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’.

«Η απώλειά της θα γίνει βαθιά αισθητή σε όλη τη χώρα, την κοινοπολιτεία και για αμέτρητους ανθρώπους» είπε ο μεγαλύτερος γιος της Ελισάβετ Β’, ο οποίος τη διαδέχεται στον θρόνο της Βρετανίας.

Συμπλήρωσε ότι ανακούφιση τόσο για τον ίδιο όσο και για την οικογένειά του προσφέρουν ο σεβασμός και η στοργή που απολάμβανε η μητέρα του καθ’ όλη τη διάρκεια της βασιλείας της.

artme royal family
Προηγούμενο άρθροΣαν Σήμερα Έφυγε Απο Τη Ζωή Ο Γάλλος Ζωγράφος Ανρί ντε Τουλούζ – Λωτρέκ
Επόμενο άρθροΠροσωπικός γιατρός : Ξεκίνησαν οι εγγραφές και στα φαρμακεία
Columnist @ ARTME MAGAZINE - Η Μαρία Χαρίτου είναι δημοσιογράφος, αρθρογράφος και Μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.