Πλούσιο το πρόγραμμα στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και για τον Ιανουάριο. Μουσική, θεατρικά δρώμενα, καλλιτεχνικές δράσεις για τους μικρούς φίλους.

The Christmas Factory «Τα μυστικά του Άι Βασίλη» – Έως 06.01

Το φωτεινό χριστουγεννιάτικο πάρκο της πόλης επιστρέφει φέτος, για ένατη χρονιά, στην Αθήνα για να αναβιώσει το πνεύμα των Χριστουγέννων. Φέτος ο Άγιος Βασίλης έχει αποφασίσει να αποκαλύψει όλα τα μυστικά του που οδηγούν στη χαρά! Και αυτό γίνεται με 7 + 1 ξεχωριστά εργαστήρια – από ένα φαντασμαγορικό λαβύρινθο μέχρι δημιουργικές δράσεις ζαχαροπλαστικής, Face Painting και χορογραφίες από τα ξωτικά- dancefloor για μικρούς και μεγάλους, μεγαλύτερο παγοδρόμιο, την μπάντα των ξωτικών και πολλά άλλα…

«Ελαφονταίν – Ο Αίσωπος αλλιώς» – Έως 08.01

Μια εξαιρετική αφορμή να γνωρίσουν τα παιδιά τους Μύθους του Αισώπου μέσα από τα μάτια του Γάλλου ποιητή και μυθοποιού Ζαν ντε Λα Φονταίν (Jean de La Fontaine). Ο Ζαν ντε Λα Φονταίν, αλλιώς Λαφονταίν, είναι παγκόσμια γνωστός για τους Μύθους του, οι οποίοι αποτελούν μια ποιητική μεταγραφή των Μύθων του Αισώπου, με αξιοθαύμαστο ύφος και ψυχολογικό βάθος. Οι Μύθοι του Λαφονταίν περιστρέφονται γύρω από τον εξής θεματικό άξονα: οι συμπεριφορές των ζώων είναι κοινές με τις συμπεριφορές των ανθρώπων, τις οποίες παρατηρούμε και βιώνουμε καθημερινά στην κοινωνία.

Digital Marketing Workshop – 09-12.01

Εργαστήριο, με εισηγητή τον Γεράσιμο Τζαμαρέλο | INNOVATHENS | Δια ζώσης & μέσω ZOOM

«Τα τραγούδια της Ροδιάς» Συναυλία για τα δέκα χρόνια της χορωδίας «Ροδιά» και παρουσίαση δίσκου –  14.01

Η χορωδία παραδοσιακής μουσικής «Ροδιά» γιορτάζει τα δέκα χρόνια λειτουργίας της με μία μεγάλη συναυλία στην οποία θα παρουσιάσει τον νέο της δίσκο «Τα τραγούδια της Ροδιάς» που μόλις κυκλοφόρησε από την Violins Productions. Ο δίσκος είναι ένα αφιέρωμα στη μουσική της Μικράς Ασίας, και περιέχει δεκατρία τραγούδια τα οποία επιλέχθηκαν μετά από εκτενή έρευνα σε μουσικά αρχεία και στην προφορική παράδοση των απογόνων των Μικρασιατών προσφύγων. Την Ροδιά συνοδεύει ορχήστρα από σημαντικούς μουσικούς της παραδοσιακής μουσικής. Στη συναυλία συμμετέχει και η παιδική χορωδία «Μικρή Ροδιά».

Μουσική εκδήλωση Ελληνικής Εταιρείας Παιγνιοθήκης – 15.01

Έχοντας ως βασικό της στόχο την προώθηση του θεσμού της παιγνιοθήκης (χώρος με παιχνίδια) στην Ελλάδα, η Ελληνική Εταιρεία Παιγνιοθήκης οργανώνει μουσική εκδήλωση με τη συμμετοχή του Κουαρτέτου ΓΙΑΣΕΜΙ και του Ventus Ensemble, με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του έργου της.

40ή SciFY Academy – “Πρωτοβουλίες Πρωτοπόρων για την Τεχνητή Νοημοσύνη: Αλλάζοντας το αύριο, σήμερα” – 25.01

Ενεργή συμμετοχή στη διαμόρφωση συστημάτων Τεχνητής Νοημοσύνης που αλλάζουν τη ζωή μας – χωρίς να χρειάζεται να είμαστε ειδικοί, συνεργασία με καινοτόμους φορείς σε δύο workshops, καινοτομία στην Επιχειρηματικότητα και στην Εκπαίδευση.

Συνέδριο για την αστική λαϊκή μουσική “Από Την Πράξη Στη Θεωρία”- 27-29.01

8 μουσικοί και εκπαιδευτικοί, 4 τραγούδια – ένα από κάθε περίοδο της αστικής λαϊκής μουσικής, 8 μορφολογικές και τροπικές αναλύσεις των 4 ίδιων τραγουδιών. Σε μια προσπάθεια να βρεθεί ο κοινός κώδικας για τη θεωρητική ερμηνεία της Αστικής Λαϊκής Μουσικής.

Στον Πύργο του Εργοστασίου – 29.01

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου προσκαλεί τα παιδιά από 3-6 ετών να ανέβουν στο ψηλότερο κτίριο της Τεχνόπολης και να φτιάξουν δημιουργικές κατασκευές, στο πλαίσιο των αγαπημένων τους εικαστικών εργαστηρίων.

Έκθεση ζωγραφικής “Ένα θέμα” – 30.01-04.03

Με επίκεντρο των ζωγραφικών του αναζητήσεων τη γυναικεία μορφή ως πολλαπλή παρουσία, άλλοτε απτή και γήινη και άλλοτε αινιγματική, φαντασιωτική, απρόσιτη, αλλά και ως ψυχισμός και πηγή συναισθήματος. Ο συλλέκτης και ζωγράφος Βλάσης Φρυσίρας παρουσιάζει την πρώτη ατομική του έκθεση με τίτλο Ένα θέμα.

Αξιοποιήστε τον ελεύθερο χρόνο σας με δημιουργικό τρόπο. Η ανακαινισμένη και απόλυτα ασφαλής παιδική χαρά, το υπαίθριο Gym park, το Skywalk ή αλλιώς ο υπερσύγχρονος χώρος παιχνιδιού και διάδρασης για παιδιά κάθε ηλικίας, αλλά και το Παρατηρητήριο με θέα 360° σε όλη την Αθήνα υπόσχονται να προσφέρουν σε μικρούς και μεγάλους μια ξεχωριστή εμπειρία στην καρδιά της πόλης. Και φυσικά μην παραλείψετε να απολαύσετε τον καφέ ή το ποτό σας καθώς κι ένα ελαφρύ σνακ ή ένα πλούσιο γεύμα σε έναν χώρο με ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και βιομηχανική αισθητική, το Technopolis Café.

Προηγούμενο άρθροΒιογραφικά αναζητά ο Ανδρέας Γεωργίου για τη νέα του σειρά
Επόμενο άρθρο“Σχολική Φωτογράφιση” Stand Up Comedy