Στον παράδεισο των Επτά Πηγών!

Η περιοχή Επτά Πηγές βρίσκεται μόλις 30 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη της Ρόδου. Πρόκειται για ένα τοπίο απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς που ειδικά το καλοκαίρι και το φθινόπωρο μετατρέπεται σε παράδεισο.

Επτά Πηγές: Το τούνελ που σε οδηγεί σε έναν μικρό παράδεισο – News.gr

Αν είσαι φυσιολάτρης και βρεθείς στη Ρόδο, δε γίνεται να μην περάσεις από εκεί. Το όνομα Επτά Πηγές δεν είναι τυχαίο καθώς όντως βρίσκονται εκεί επτά πηγές που δημιουργούν ένα ονειρικό σκηνικό. Αυτές οι πηγές αναβλύζουν νερό το οποίο στη συνέχεια γίνεται ποτάμι και τελικά καταλήγει σε μια λίμνη. Με ποιον τρόπο; Με ένα τούνελ που σε μεταφέρει σε μια άλλη διάσταση.

Επτά Πηγές, Ρόδος - MyGreekHeart

Με το που θα φτάσεις θα αντικρίσεις ένα σκηνικό γεμάτο πεύκα και πλατάνια που περιβάλλον τον ποταμό. Ένας τόπος παραδεισένιος που αποδεικνύει τη δύναμη της φύσης ως καλλιτέχνη. Στο σημείο υπάρχει μαγαζί για να πιεις τον καφέ σου ή το φαγητό σου και να κάτσεις όση ώρα θες για να απολαύσεις το φυσικό τοπίο. Θα το ευχαριστηθείς με την ψυχή σου.

Επτά Πηγές (Κολύμπια, Ελλάδα) - Κριτικές - Tripadvisor

Εκεί, λοιπόν, στις Επτά Πηγές υπάρχει και μια σήραγγα που αν την περάσεις, μπαίνεις κυριολεκτικά σε άλλη διάσταση. Και βγαίνεις σε ένα μέρος ονειρικό, σαν βγαλμένο από παραμύθι. Μετά από λίγο εμφανίζεται μπροστά σου μια λίμνη με γαλαζοπράσινα χρώματα. Στην ουσία περπατάς ακολουθώντας την πορεία του νερού για να οδηγηθείς εκεί. Το αποτέλεσμα σίγουρα σε αποζημιώνει μιας και δεν περιμένεις την ομορφιά που θα δεις απέναντί σου. Θα περπατήσεις εξάλλου μόλις 150 μέτρα ενώ στο κέντρο του τούνελ υπάρχει ένα πηγάδι το οποίο λειτουργεί ως φωταγωγός και αεραγωγός.

Το συγκεκριμένο τούνελ κατασκευάστηκε τη δεκαετία του ’20 από τους Ιταλούς με σκοπό να διευκολυνθεί η μεταφορά του νερού στην τεχνητή λίμνη. Σκοπός των Ιταλών ήταν η υδροδότηση των Κολυμπίων που ήταν ένα γεωργικό χωριό το οποίο έχτισαν οι ίδιοι. Ωστόσο το χωριό μετά τον πόλεμο εγκαταλείφθηκε. Αυτό, λοιπόν, το τούνελ σήμερα οδηγεί σε αυτό το μαγικό τοπίο, το ξεχωριστό τουριστικό θέρετρο στη Ρόδο.

Επτά Πηγές: Τοπίο βγαλμένο από παραμύθι και το τούνελ που οδηγεί σε έναν μικρό… παράδεισο (βίντεο) – Pronews.gr

Η λίμνη που θα εμφανιστεί μπροστά σου έχει βάθος από 1 ως 8 μέτρα και έχει κάτι μοναδικό στη Ρόδο. Αποτελεί τη μοναδική λίμνη της Ρόδου στην οποία μπορείς να κάνεις μπάνιο απολαμβάνοντας ταυτόχρονα το καταπράσινο τοπίο της περιοχής. Στη συγκεκριμένη λίμνη ζει και το γκιζάνι, δηλαδή ένα σπάνιο είδος ψαριού που ζει στη Ρόδο. Εκτός από αυτά παρέα θα σου κάνουν, επίσης, χήνες, χελώνες, πάπιες και παγώνια.

Οι «Επτά πηγές»της Ρόδου!Το τούνελ που οδηγεί τους επισκέπτες σε μια αιθέρια λίμνη από καταρράκτη!(video)

Επτά Πηγές, ένα πανέμορφο σημείο με ένα τούνελ που μπαίνει άνετα στη λίστα με τα παράξενα και όμορφα της Ελλάδας.

Προηγούμενο άρθροΜέγαρο Μουσικής Αθηνών: Καλλιτεχνικό πρόγραμμα 2022-2023
Επόμενο άρθροΤα «Μαγνητικά Πεδία» είναι η πρόταση της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για τα Όσκαρ 2023
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος