''Στοά Καΐρη'' ένα all day bar βγαλμένο από το ένδοξο παρελθόν της

Αν όχι η πιο παλιά, είναι μια από τις πιο παλιές στοές της Αθήνας και αυτό από μόνο του την κάνει γοητευτική. Μέσα στη στοά Καΐρη, δίπλα από τα σημερινά καταστήματα με είδη συσκευασίας στήθηκε ένα all day bar που φέρει μάλιστα το όνομά της.

Salotto All Day Bar, Αθήνα - Κριτικές εστιατορίων - Tripadvisor

Η Στοά Καΐρη είναι η πρώτη στοά των Αθηνών, καθώς ιδρύθηκε το 1934, και έχει φιλοξενήσει κάποια από τα πιο σημαντικά ονόματα βιοτεχνών. Σημείο κατατατεθέν αυτής της κλειστής γειτονιάς είναι το γνωστό οπλοτεχνουργείο της οικογένειας Παπαϊωάννου, που εξακολουθεί να βρίσκεται στο ίδιο σημείο και συνδέεται με την ιστορία της.

Στοά Καΐρη all-day bar | LiFO

Εμπνευσμένη από την ατμόσφαιρα που αποπνέει αυτή γωνιά του ιστορικού κέντρου, η ιδιοκτήτρια ενός από τα ακίνητα και διαχειρίστρια του κτιρίου, πήρε την απόφαση να ανακαινίσει τη Στοά Καΐρη ώστε να την αναδείξει το παρελθόν της και να ανασύρει μια ποιότητα αισθητικής που έρχεται από παλιά, διατηρώντας τη vintage αίσθηση μέσα από έναν σχεδιασμό που συγκινεί με τις αναφορές του στην αριστοκρατική Αθήνα του χτες.

Τα ρετρό μαγαζιά της Αθήνας που θα σε ταξιδέψουν σε άλλη εποχή - STEREA  Economy

Θέλοντας να κρατήσουν το άρωμα και τη ζεστασιά της παλιάς εποχής, οι ιδιοκτήτες χρησιμοποίησαν έντονα στοιχεία και χρώματα, δημιουργώντας επίσης πριβέ γωνίες που θυμίζουν σκηνικά από ταινία. Εκεί θα βρεις καφέ, brunch, φαγητό και έναν μακρύ κατάλογο με cocktail.

Στοά Καΐρη: Η πιο παλιά στοά της Αθήνας φιλοξενεί ένα all day bar βγαλμένο  από το ένδοξο παρελθόν της - ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ - www.nou-pou.gr

Καΐρη 6, Ψυρρή                                                                                                          Τηλ: 210 0109748

 

Προηγούμενο άρθρο”Το Μυστικό” της Rhonda Byrne
Επόμενο άρθρο” Midnight Club “: Το νέο βίντεο της σειράς
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος