«Στο Θρόνο του Ξέρξη»: Ακόμη μια ελληνική ταινία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών

Η νέα μικρού μήκους ταινία της Εύης Καλογηροπούλου, «Στο Θρόνο του Ξέρξη», θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στην Εβδομάδα Κριτικής του Φεστιβάλ Καννών.

Στον θρόνο του Ξέρξη»: Η μικρού μήκους ταινία της Ε. Καλογηροπούλου στο Φεστιβάλ Καννών

Ένας δυστοπικός χώρος εργασίας στο ναυπηγείο Περάματος. Η απαγόρευση της σωματικής επαφής έχει μετατρέψει την ανθρώπινη αλληλεπίδραση σε μια σειρά από εξωκοσμικές προσομοιώσεις. Η καταστολή της αφής έχει αποξενώσει την επικοινωνία των εργαζομένων μεταμορφώνοντας το ναυπηγείο σε ένα τοπίο αποξένωσης.

To μικρού μήκους «Στο Θρόνο του Ξέρξη» της Εύης Καλογηροπούλου στην 61η Εβδομάδα Κριτικής του Φεστιβάλ Kαννών | FLIX

Σύμφωνα με το μύθο, ο Πέρσης Βασιλιάς Ξέρξης παρακολούθησε τη συντριπτική ήττα του στόλου του από τον θρόνο του στις βραχώδεις κορυφές του όρους Αιγάλεω, στο σημερινό Πέραμα.

Αυτή είναι η υπόθεση της νέας ταινίας μικρού μήκους της Εύης Καλογηροπούλου, που το 2020 συμμετείχε στο επίσημο διαγωνιστικό των ταινιών μικρού μήκους του Φεστιβάλ Καννών με το «Motorway ’65».

Η ταινία «Στο Θρόνο του Ξέρξη», σε σενάριο του Γιώργου Τελτζίδη, είναι μια παραγωγή της Αμάντας Λιβανού της Neda Films.

Στον θρόνο του Ξέρξη»: Η μικρού μήκους ταινία της Ε. Καλογηροπούλου στο Φεστιβάλ Καννών

 

Στην ταινία παίζουν ο Γιώργος Μαζωνάκης, η Άντζελα Μπρούσκου, η Μυρτώ Κοντονή, η Ξένια Ντάνια, ο Λορέντζο Σαρζάν, ο Κέβιν Ζανς Ανσόνγκ, ο Τζόρνταν Τζενιντογκάν και ο Βασίλης Κουτσογιάννης

Προηγούμενο άρθροΕπιδότηση καυσίμων: Αμέσως μετά το Πάσχα θα ανοίξει η πλατφόρμα.
Επόμενο άρθρο«To βιβλίο της σκόνης » του Philip Pullman στο Μέγαρο Μουσικής.
Columnist @ ARTME MAGAZINE - Η Μαρία Χαρίτου είναι δημοσιογράφος, αρθρογράφος και Μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.