Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης: Με ελεύθερη είσοδο έως τις 10 Ιουλίου

Tο Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης εγκαινίασε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, παραδίδοντας στην κοινωνία της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου και στους επισκέπτες του, ένα εμβληματικό μουσείο, τα εκθέματα του οποίου αποδεικνύουν την ιστορική διαχρονία της Θράκης.

artme Το Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης

Στη μόνιμη έκθεση του εκτίθενται ευρήματα που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη από όλη τη Θράκη και αφηγούνται την ιστορία της περιοχής, από τους προϊστορικούς έως και τους ρωμαϊκούς χρόνους.

Περισσότερα από 1000 αρχαία αντικείμενα, αγγεία πήλινα, γυάλινα, χάλκινα και αργυρά, νομίσματα, γλυπτά και ταφικές στήλες, όπλα, περίτεχνα κοσμήματα, ειδώλια, εργαλεία και αντικείμενα καθημερινής χρήσης, καλύπτουν μια μακρά περίοδο, από την 6η προχριστιανική χιλιετία, έως τον 4ο αι. μ.Χ. Την παρουσίαση των εκθεμάτων συνοδεύουν βιντεοπροβολές και ψηφιακές πολυμεσικές εφαρμογές.

artme Το Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης

Ελεύθερη θα είναι είσοδος για όλους στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αλεξανδρούπολης έως τις 10 Ιουλίου, μετά τα εγκαίνια της επίσημης λειτουργίας του.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα η Εφορεία Αρχαιοτήτων Έβρου, ενημερώνοντας το κοινό ότι έως και την Κυριακή 10 Ιουλίου 2022 η είσοδος στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης θα είναι ελεύθερη για όλους.

Από 11 Ιουλίου το αντίτιμο εισόδου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης διαμορφώνεται ως εξής:

Μεμονωμένο κύριο εισιτήριο 6€

Μεμονωμένο μειωμένο εισιτήριο 3€

Δωρεάν είναι η είσοδος των νέων έως 25 χρόνων, αλλά και πολλών ακόμα κατηγοριών πολιτών.

Το ωράριο λειτουργίας

Από την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022 ισχύει το παρακάτω πρόγραμμα λειτουργίας του Μουσείου:

Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Κυριακή: 08:30 -15.30

Σάββατο: 13:00 – 20:30

Τρίτη κλειστό

artme Το Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης

Προηγούμενο άρθροΤο πιο εξωτικό τοπίο της Αττικής!
Επόμενο άρθροΤα τηλεπαιχνίδια της νέας τηλεοπτικής σεζόν.
Columnist @ ARTME MAGAZINE - Η Μαρία Χαρίτου είναι δημοσιογράφος, αρθρογράφος και Μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.