«ΣΤΗΝ ΚΟΨΗ» 7 κοφτερές ματιές στο χθες, το σήμερα και το αύριο.

Μια ομάδα δημιουργών 7 ταινιών μικρού μήκους ενώνουν τις φωνές και τις δημιουργικές τους συγγένειες και ανησυχίες σε ένα κινηματογραφικό ψηφιδωτό, που θα προβάλλεται από 13 Οκτωβρίου στον ιστορικό κινηματογράφο STUDIO new star art cinema.

7 ταινίες θραύσματα της καθημερινότητας, που θίγουν πολιτικά γεγονότα του παρελθόντος, σύγχρονα κοινωνικοπολιτικά θέματα, όπως ο ρατσισμός, η προσφυγική ροή, η ενσωμάτωση των μεταναστών στην κοινωνία, τα πολιτικά σκάνδαλα και η φίμωση του Τύπου, και ταυτόχρονα προβάλλουν μια σκοτεινή, απειλητική εικόνα του μέλλοντος.

7 ιστορίες που, παρά τις διαφορές τους σε περιεχόμενο, ύφος και ρυθμό, χαράζουν μια κοινή νοητή γραμμή, πατώντας στην κόψη του ξυραφιού. Οι ήρωες τους, σε κρίσιμα, οριακά σημεία τη ζωής τους, βρίσκονται αντιμέτωποι με την εξουσία, την κοινωνία, αλλά και τον ίδιο τους τον εαυτό. Οι 7 ιστορίες τελικά γίνονται μία: η αγωνιώδης περιπέτεια της ανθρώπινης ψυχής ανά τις εποχές.  

Στόχος αυτής της καλλιτεχνικής ένωσης είναι να δοθεί η ευκαιρία να επικοινωνεί η μικρού μήκους ταινία, που συνήθως περιορίζεται αυστηρά στο φεστιβαλικό κύκλωμα, σε ένα ευρύτερο κινηματογραφόφιλο κοινό. Ένα κοινό που θα ανακαλύψει τη μεγάλη δύναμη πίσω από τη μικρή φόρμα.

Η ταινία «ΣΤΗΝ ΚΟΨΗ» αποτελείται από τις ταινίες:

INDEX του Νικόλα Κολοβού,  Σουηδία/ Ελλάδα (12΄)

Ο ΣΠΟΡΟΣ/ THE SEED της Ιφιγένειας Κοτσώνη, Ελλάδα (14΄)

À LA CARTE του Ταξιάρχη Δεληγιάννη & του Βασίλη Τσιουβάρα, Ελλάδα (12΄)

ΠΡΩΤΟ ΜΠΑΝΙΟ/ FIRST SWIM του Αλέξανδρου Κωστόπουλου, Ελλάδα (15΄)

ΤΖΑΦΑΡ της Νάνσυ Σπετσιώτη, Ελλάδα (3΄)

ΤΟ ΚΟΦΙΝΙ του Άρη Λεχουρίτη, Ελλάδα (9΄)

Ο ΦΟΙΤΗΤΗΣ του Βασίλη Καλαμάκη, Ελλάδα (9΄)

Προηγούμενο άρθροΟι «Κυριακές στην Αθήνα» επιστρέφουν με θέμα τη διατροφή
Επόμενο άρθροΈκθεση: «Ζωγραφική. Ρετσιτατίβο για τη φύση και την επιείκεια»
Columnist @ ARTME MAGAZINE - Η Μαρία Χαρίτου είναι δημοσιογράφος, αρθρογράφος και Μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.