Αυτό το σεμινάριο είναι μια εμπειρία που θα αναπτύξουμε, μαζί, με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο , προκειμένου να φέρουμε το φλαμένκο πιο κοντά σε ανθρώπους που ενδιαφέρονται για αυτό το μουσικό είδος.

Το palo (τραγούδι) που θα εστιάσουμε είναι το κλασικό και πολύ μελωδικό Fandango του Manuel Vallejo, σε ρυθμό 12άρι ( Compas de Amalgama)

Το Compas de Amalgama δημιουργεί έναν 12-χτυπο μουσικό μετρικό χαρακτηριστικό, ένα μέτρο δυαδικό και ένα μέτρο τριαδικό, με τη διαδοχική εναλλαγή τους, και στο οποίο βασίζονται τα σημαντικότερα στυλ φλαμένκο, όπως αυτό της της soleá, της seguiriya, των bulerías ή alegrias, του romance, της petenera, του polo, της caña, της serrana, liviana και περισσότερων στυλ που είναι δυαδικά, τριαδικά ή ελεύθερα όπως fandango, levante ή malagueña κ.λπ, μπορούν επίσης να εισαχθούν σε μέτρο συμπίεσης όπως ο Manuel Vallejo στο cante de la granaina ή fandango, απαιτείται φυσικά μια μεγάλη επίγνωση ρυθμού από τον εκτελεστή.

Όλα εξαρτώνται από την ταχύτητα και τη συνοδεία της κιθάρας, παρόλα αυτά.

Δομή του μαθήματος:
– Μελέτη του ρυθμού σε Compas de Amalgama
– Προέλευση και κυριότεροι ερμηνευτές
– Το τραγούδι και η μελωδία του στη δική σας φωνή

Πότε: Τρίτη 6 Ιουνίου 18.00-21.00

Πού: Playground for the Arts , Βουτσαρά 4-6 / Βοτανικός
Εισιτήρια: εδώ
Πόσο: 55 ευρώ


Σχετικά με τη Rosario la Tremendita 

Τραγουδίστρια γεννημένη στη γειτονιά Τριάνα της Σεβίλλης, θεωρείται «η πρωταγωνίστρια της τελευταίας μεγάλης επανάστασης του cante jondo».
Εκτός από τραγουδίστρια, η Rosario La Tremendita είναι συνθέτης, παραγωγός, στιχουργός με μεγάλο ταλέντο σε διαφορετικά μουσικά όργανα.
Οι δίσκοι της μας δείχνουν τη φυσική εξέλιξη μιας μεγάλης γνώστριας του φλαμένκο, καθώς και μιας ανήσυχης καλλιτέχνιδας σε συνεχή αναζήτηση, με μια ακατανίκητη επιθυμία να ερευνήσει και να ανανεώσει που απορροφά τις τρέχουσες επιρροές χωρίς να χάσει την ουσία της: το Flamenco.
Η μουσική της είναι ένα ταξίδι από το σήμερα στο χθες, μέσα από μια σύγχρονη ηχητική επιφάνεια που περπατά ανάμεσα στην ηλεκτρονική, τη φανκ, την τζαζ και το πειραματικό, κάτω στη γη και στα χέρια που την αναζητούν. Από την παράδοση στην καινοτομία, κάτω από μια δημιουργική ελευθερία σε συνεχή πειραματική αναζήτηση, η οποία ξεκινά από την πιο πολυοργανική πτυχή της. Δύο κόσμοι που είναι ένας.


Εισιτήρια για το Hola Flamenco Festival Day 1
Εισιτήρια για το Hola Flamenco Festival Day 2

Προηγούμενο άρθροΜουσείο Ακρόπολης: Συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων και στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων
Επόμενο άρθροΚλεοπάτρα: Η τελευταία εκπρόσωπος του Ελληνικού Πολιτισμού της Αιγύπτου