Σαν Σήμερα Ο Γουλιέλμο Μαρκόνι λαμβάνει Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας Για Το Ραδιόφωνο

Γουλιέλμο Μαρκόνι- Γεννήθηκε ο Ιταλός μηχανικός και εφευρέτης, περισσότερο γνωστός ως ένας από τους εφευρέτες του ραδιοφώνου 25 Απριλίου 1874 στην πόλη της Μπολόνια στην οικογένεια ενός μεγαλογαιοκτήμονα και μιας Ιρλανδής κόμισσας.

Η κατάσταση του πατέρα του, καθώς και το πάθος του Γκουλιέλμο για τις εφευρέσεις από μικρή ηλικία και το ανεπτυγμένο μυαλό για την ηλικία του, έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του μελλοντικού μηχανικού και εφευρέτη. Σε ηλικία 13 ετών, μπαίνει σε ένα τεχνικό ινστιτούτο στην πόλη του Λιβόρνο, όπου του αρέσει η μετάδοση ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων από απόσταση – το μέλλον της ραδιοεπικοινωνίας.

Το 1894 εγγράφηκε ιδιωτικά στον γνωστό τότε καθηγητή του Πανεπιστημίου της Μπολόνια, Αουγκούστο Ρίγα, ο οποίος επίσης ασχολήθηκε διεξοδικά με τη μελέτη των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων. Στο ίδιο μέρος, ο Marconi άρχισε να διεξάγει στενά πρακτικά πειράματα για τη μετάδοση ραδιοφωνικών σημάτων σε απόσταση. Και μετά από ένα χρόνο το 1895Ο Γουλιέλμο Μαρκόνι καταφέρνει να στείλει ραδιοφωνικό σήμα σε απόσταση περίπου 3 χιλιομέτρων. Αν και ο πομπός που δημιούργησε δεν έτυχε της δέουσας προσοχής από τους αξιωματούχους του Υπουργείου Ταχυδρομείων και Τηλεγράφων της Ιταλίας, στους οποίους πρότεινε να χρησιμοποιήσει την εφεύρεση, ο Guglielmo δεν απελπίστηκε και είχε την τύχη να δείξει την εφεύρεσή του στο Λονδίνο.

Στο Λονδίνο, το έργο του Μαρκόνι, αντίθετα, βρήκε το δέον ενδιαφέρον από τα Βρετανικά Ταχυδρομεία και ήδη το 1896ο νεαρός μηχανικός αρχίζει τις εργασίες για τη βελτίωση και την οριστικοποίηση του δέκτη και του πομπού. Στις 2 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους πραγματοποίησε την πρώτη δημόσια επίδειξη μετάδοσης σήματος εξ αποστάσεως. Για το σκοπό αυτό, χρησιμοποιεί μια τροποποιημένη γεννήτρια του Heinrich Hertz και τον δέκτη του Alexander Stepanovich Popov, ενός Ρώσου μηχανικού, του δεύτερου διεκδικητή της πρωτοκαθεδρίας στην εφεύρεση του ραδιοφώνου.

Ο εφευρέτης της ασύρματης τηλεγραφίας Γουλιέλμο Μαρκόνι - Newsbeast

Δεν μπορεί να ειπωθεί ότι ο Γκουλιέλμο Μαρκόνι απλώς έκλεψε τη συσκευή του Ποπόφ και ανέλαβε τον τίτλο του ανακάλυψε το ραδιόφωνο. Επανασχεδίασε σημαντικά τον δέκτη, προσθέτοντας το δικό του ανεπτυγμένο σύστημα συνοχής κενού, το οποίο κατέστησε δυνατή τη σημαντική αύξηση της σταθερότητας του δέκτη και της ευαισθησίας του. Επίσης, σε αντίθεση με τον Ποπόφ, δημιούργησε πλήρως το σύστημα πομποδέκτη, βελτιώνοντας μαζί με τον μέντορά του Augusto Rigi, τον πομπό του Hertz.

2 Ιουλίου 1897 Ο Marconi έλαβε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την εφεύρεσή του και σχεδόν αμέσως οργάνωσε την εταιρεία “Marconi Co”. Έτσι, εκτός από την εφευρετικότητα, εκδηλώθηκαν και οι επιχειρηματικές ιδιότητες του Guglielmo. Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, η εταιρεία του είχε καταφέρει να μεταδώσει ένα ραδιοφωνικό σήμα σε απόσταση αδιανόητη εκείνη την εποχή – 14 km. Και μέχρι το φθινόπωρο αυξήθηκε κατά άλλα 7 χλμ. Στις αρχές του χειμώνα, ένας σταθερός ραδιοφωνικός σταθμός στο Isle of Wight τέθηκε σε λειτουργία, παρέχοντας μετάδοση σημάτων σε απόσταση 23 km.

Και παρόλο που ο Marconi πίστευε λανθασμένα ότι ένα ραδιοφωνικό σήμα μπορούσε να μεταδοθεί χωρίς απώλειες, ακόμη και μέσω του νερού, ακόμη και μέσω του εδάφους, αυτή η ωμή παράβλεψη (η αδυναμία διάδοσης των ραδιοκυμάτων σε αυτά τα περιβάλλοντα αποδείχθηκε από τον Nikola Tesla) βοήθησε τον Guglielmo Marconi να επιτύχει γενικά ασύλληπτες επιτυχίες εκείνη την εποχή. Από το 1901κατόρθωσε να οργανώνει συνεχείς ραδιοεπικοινωνίες πέρα ​​από τον Ατλαντικό.

Όπως αποδείχθηκε αργότερα, αυτό είναι δυνατό λόγω του γεγονότος ότι τα ραδιοκύματα χαμηλής συχνότητας μπορούν να λυγίσουν σε όλο τον κόσμο, αντανακλώντας (και όχι περνώντας) από την επιφάνεια της γης και την ιονόσφαιρα.

12 Δεκεμβρίου. Η ημέρα της Αγίας Τηλεπικοινωνίας. - Youropia.gr

Το 1905 ωΟ Μαρκόνι λαμβάνει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για κατευθυντικές επικοινωνίες. Το 1932Οργανώνει τις πρώτες ραδιοτηλεφωνικές επικοινωνίες μικροκυμάτων και δύο χρόνια αργότερα αναπτύσσει πομπούς μικροκυμάτων για χρήση στη θαλάσσια ναυσιπλοΐα.

Για τις ανεκτίμητες υπηρεσίες του στον τομέα της ραδιομηχανικής, ο Guglielmo Marconi τιμήθηκε με πολλά βραβεία και τίτλους. Και παρόλο που για όλο το διάστημα δεν κατείχε μόνο κοινωνικά χρήσιμες θέσεις στην κυβέρνηση της Ιταλίας (κατείχε ηγετικές θέσεις στην κυβέρνηση του Μουσολίνι), οι υπηρεσίες του στην κοινωνία δεν μειώνονται από αυτό.

Η Ρωσία και η Δύση έχουν διαφορετικές απόψεις για αυτό το θέμα.

Η ασύρματη μετάδοση των πρώτων τηλεγραφικών σημάτων στα τέλη του 19ου αιώνα ήταν η αρχή της διαδικασίας που οδήγησε στην εμφάνιση ραδιοφωνικών και ραδιοφωνικών σταθμών 20 χρόνια αργότερα. Αν στραφούμε στο υπόβαθρο του γεγονότος ότι ως αποτέλεσμα αυτής της εποχικής σημασίας εφεύρεσης, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το δικαίωμα να ονομάζεται συγγραφέας της έχει δοθεί σε δύο επιστήμονες – τον Ιταλό Guglielmo Marconi και τον Alexander Stepanovich. Ποπόφ. Στα τέλη του 19ου αιώνα, υπήρχε η πεποίθηση ότι η φυσική είναι μια επιστήμη για την οποία όλα είναι ήδη γνωστά, ότι δεν έχει νόημα να ψάχνουμε για κάτι θεμελιωδώς νέο σε αυτήν. Ως εκ τούτου, οι προικισμένοι απόφοιτοι σχολείων αποθαρρύνθηκαν να σπουδάσουν φυσική. Από τότε τίποτα δεν προμήνυε ακόμη την αναταραχή που υποτίθεται ότι θα έφεραν μαζί τους η κβαντική θεωρία και η θεωρία της σχετικότητας στις αρχές του νέου αιώνα, οι ερευνητές εστίασαν τις προσπάθειές τους στην περαιτέρω ανάπτυξη της θεμελιώδους φυσικής σε μια ήδη υπάρχουσα βάση.

 

Προηγούμενο άρθροΕίδαμε Pet Shop Boys στο Release Athens Festival.
Επόμενο άρθροΚαλοκαίρι στον Θόλο του ΚΠΙΣΝ: Μυθολογίες.