Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών – Φίλων Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών που τα τελευταία 20 χρόνια προσφέρει ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη στους ογκολογικούς ασθενείς και τα μέλη των οικογενειών τους, και συμβάλλει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σχετικά με τον καρκίνο, επιστρέφει δυναμικά με τη διοργάνωση του Run – Bike – Care, την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023, στο κέντρο της Αθήνας, στο Ζάππειο.  

Με αφορμή την πρώτη Κυριακή του Ιουνίου που γιορτάζεται σε πολλές χώρες του κόσμου με εκδηλώσεις ως Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων του Καρκίνου, ο Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι. θέτει την 11η Ιουνίου ως μια ημέρα αφύπνισης και ευαισθητοποίησης για όλους, ενώνοντας τις φωνές όλων των ανθρώπων που έχουν ζήσει μια εμπειρία καρκίνου. Το Run – Bike – Care αποτελεί μια δράση γιορτής για όλους όσους επέζησαν και μνήμης όσων έχασαν τη μάχη με την ασθένεια. Με το μήνυμα «Τρέξε – Κάνε ποδήλατο – Ενημερώσου» καλεί ανθρώπους όλων των ηλικιών και δυνατοτήτων να λάβουν μέρος χωρίς ανταγωνισμό, είτε ως δρομείς είτε με το ποδήλατό τους, σε μια ευχάριστη βόλτα στο κέντρο της Αθήνας, κάνοντας πράξη το σύνθημα του Κ.Ε.Φ.Ι. «Τρέχουμε Πιο Γρήγορα Από Τον Καρκίνο».

Το Run Bike Care 2023 περιλαμβάνει τρέξιμο ή περπάτημα 5 χλμ. και μια ποδηλατάδα 10 χλμ., με σημείο αφετηρίας και τερματισμού το εμβληματικό Ζάππειον Μέγαρον που αποτελεί ιστορική κληρονομιά στον Ελληνικό Πολιτισμό.

Η δράση εκτός από την Αθήνα θα πραγματοποιηθεί πανελλαδικά και στη Θεσσαλονίκη, στη Λάρισα, στη Λαμία, στη Σύρο, στα Χανιά, στο Γύθειο και αλλού.

Για εγγραφές πατήστε εδώ


Στο πλαίσιο της φετινής δράσης του Run – Bike – Care, η Πρόεδρος του Συλλόγου Κ.Ε.Φ.Ι. κα. Ζωή Γραμματόγλου, δήλωσε σχετικά: «Είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή να βλέπουμε κάθε χρόνο, ανθρώπους όλων των ηλικιών και όλων των δυνατοτήτων να αγκαλιάζουν τις δράσεις μας. Φέτος, με το Run – Bike – Care, θέλουμε να στηρίξουμε μέσω του Προγράμματος ‘Μαζί και στο Σπίτι’ όλους όσους έχουν πραγματική ανάγκη. Καλούμε όλο τον κόσμο, απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδας και το εξωτερικό, να ενώσουν τις φωνές τους μαζί μας στις 11 Ιουνίου και να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή. Θα τρέξουμε, θα κάνουμε ποδήλατο και πάνω απ’ όλα θα ενημερωθούμε. Σημασία έχει η συμμετοχή και η στήριξη αυτών των ανθρώπων και όχι η νίκη».


Στήριξη του Προγράμματος «Μαζί και στο Σπίτι»

Η φετινή δράση του Run – Bike – Care θα στηρίξει το πρόγραμμα «Μαζί και στο Σπίτι», που αποτελεί την υλοποίηση του οράματος του Κ.Ε.Φ.Ι. για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ογκολογικών ασθενών και των οικογενειών τους που δεν είναι σε θέση να μετακινηθούν από το σπίτι τους. Το πρόγραμμα ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Σεπτέμβριο του 2018 και από τότε δεν έχει πάψει να υποστηρίζει τους ανθρώπους στον οικείο χώρο τους με το να παρέχει ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη. Οι υπηρεσίες παρέχονται άνευ οικονομικού αντιτίμου σε ογκολογικούς ασθενείς που πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις: α) βαρύτητα κατάστασης υγείας, β) αδυναμία μετακίνησης, γ) οικονομική & οικογενειακή κατάσταση.


 

Προηγούμενο άρθρο9ο Φεστιβάλ Δάσους: η καλοκαιρινή γιορτή της Θεσσαλονίκης και της Βορείου Ελλάδος
Επόμενο άρθροΗ βιολίστρια Lindsey Stirling έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα