Το Rocking Loud Festival vol. 4 ξεκινάει και παρουσιάζει τους διαγωνιζόμενους για το πρώτο τριήμερο της διοργάνωσης.

Δευτέρα 23/1/2023

Τέττιγες

Μια καρμική συνάντηση τεσσάρων πανομοιότυπα διαφορετικών ανθρώπων που αγαπούν τη μουσική. Ο Βαγγέλης Αποστολόπουλος στην κιθάρα και τη φωνή, ο Κωνσταντίνος Λαλιώτης στα τύμπανα, ο Δημήτρης Καψιμάλης στο μπάσο και ο Νικήτας Αλισσάφης στην κιθάρα και τα φωνητικά, προσκαλούν σε ένα ηχητικό ντεζαβού με εγγυημένες παρενέργειες!

Hummings

Ένα psychedelic rock σχήμα με αρκετά folk στοιχεία. Αντλούν υφές και ηχοχρώματα από διάφορες γωνιές της παγκόσμιας μουσικής και δίνουν βάση σε αυτοσχεδιαστικά μοτίβα και πειραματισμούς, δημιουργώντας έναν ιδιαίτερο ήχο. Η μπάντα δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβρη του 2022 από τους Οδυσσέα Ψαρρά, Ιάσονα Τσουρέλη, Βάσω Ασημακοπούλου, Νίκο Βισβίκη, οι οποίοι ανήκαν την περίοδο εκείνη σε διαφορετικές μπάντες. Πλέον, με την προσθήκη της Μυρτούς Μαρή στο φλάουτο, ετοιμάζεται original υλικό μαζί με ενδιαφέρουσες επεμβάσεις σε κομμάτια της ελληνικής και μεσογειακής παραδοσιακής μουσικής, με βλέψεις να γίνει ένα μοντέρνο ensemble που γεφυρώνει αρκετά είδη μουσικής.

Νίκος Βισβίκης/τύμπανα, Οδυσσέας Ψαρράς/μπάσο, Ιάσονας Τσουρέλης/ κιθάρα, Μυρτώ Μαρή/φλάουτο και Βάσω Ασημακοπούλου φωνή.

Sounds Five

Την ιστορία ξεκίνησαν να γράφουν η Μαριλία, ο Νίκος και ο Λευτέρης. Από εκείνη την ημέρα και μετά η οικογένεια μεγάλωσε με την προσθήκη του Μιχάλη, έπειτα του Κώστα και τέλος του Νίκου. Οι αρχικές μουσικές επιρροές ήταν ελληνικό ροκ και λίγο ξένο. Μέσα στα χρόνια η μπάντα άλλαξε, αναθεώρησε και διαμόρφωσε έναν funky rock ήχο που θα σου πει κι έναν ελληνικό rock n roll τραγούδι. Όλα αυτά δημιούργησαν την ανάγκη για ανανέωση. Σήμερα λοιπόν οι Sounds Five, πιο ώριμοι από ποτέ, παίζουν σε πολλά live stages της πόλης και δημιουργούν τα δικά τους κομμάτια σε ελληνικό και ξένο στίχο.

Μαριλία Μουράτογλου/φωνή, Λευτέρης Γριτσίπης/ κιθάρα, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος/ μπάσο, Μιχάλης Κουτσοδόντης/πλήκτρα, Νίκος Πατσής/τύμπανα

Τρίτη 24/1/2023

Nasty Pills

Νοέμβριος 2022

Μπάντα.. Όταν ακούμε αυτή τη λέξη ο νους μας πάει σε δημοφιλείς μπάντες που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία. Έτσι λοιπόν συναντήθηκαν καρμικά κατά πολλές απόψεις οι Χάρης Ζήκας και Πέρης Ζυγούρης και με το κοινό τους όραμα εγένετο οι Nasty Pills. Παρόλο που δημιουργήθηκαν γύρω στο 2019, με την τελική τους μορφή να υφίσταται από τον Απρίλιο του 2021, και μέσα σε χρόνια δύσκολα λόγω καραντίνας, κατάφεραν μέσα σε λίγους μήνες να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του κοινού τους το οποίο τους ακολουθεί non stop σε κάθε live. Κινούνται σε funk – Disco μονοπάτια όπως εκείνα των James Brown Commodores – Aretha franklin και Dona Summer αλλά και σε πιο Classic Rock και Blues δρόμους με ήχους και επιρροές απο την Janis Joplin και τους BAD COMPANY μέχρι τους θηριώδεις JIMI HENDRIX και Led Zeppelin.

Μαρία Βλάχου/φωνή, Πέρης Ζυγούρης/φωνή, Σπύρος Φόρτης/πλήκτρα, Χρήστος Σταυρινός/μπάσο, Χάρης Ζήκας/ηλ. κιθάρα, Παναγιώτης Γεωργίου/τύμπανα.

Evil Justice

Οι Εvil Justice είναι μια μπάντα από την Αθήνα που ιδρύθηκε στη δύση του 2022.Με επιρροές από Thrash & Stoner metal, στόχο έχουν να δημιουργήσουν έναν signature βαρύ ήχο με groove και ένταση. Η μπάντα βρίσκεται στο studio για να παράγει νέο υλικό με κομμάτια που θα εκδοθούν σύντομα, με απώτερο τελικό σκοπό, τη δημιουργία του πρώτου ολοκληρωμένου Album.

Δημήτρης Περράκης/φωνή, Γιάννης Ξερέας/κιθάρες, Νίκος Μπαγκ/μπάσο
Θοδωρής Βεργάδος/τύμπανα

Συμμετέχουν:

ΠΛΟΗΓΗΣH – ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΣ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ (η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία)

Η Πλοήγηση είναι μη κερδοσκοπική εταιρεία, ένας εξειδικευμένος πολυχώρος ανάπτυξης δεξιοτήτων που από το 2014 λειτουργεί με στόχο την κοινωνική και επαγγελματική ένταξη εφήβων και νεαρών ενηλίκων με αυτισμό και ψυχοκοινωνικές δυσκολίες. Αυτό γίνεται μέσα από προγράμματα τέχνης, κίνησης, αυτόνομης διαβίωσης και κοινωνικών δεξιοτήτων Καινοτομία της Πλοήγησης είναι οι μικτές ομάδες με συμμετοχή ατόμων με δυσκολίες και ατόμων τυπικού πληθυσμού από την κοινότητα.

Μία από τις καλλιτεχνικές δράσεις της Πλοήγησης είναι και το μουσικό σχήμα «Πλοηγοί», μια μικτή ομάδα που αποτελείται από νεαρούς ενήλικες με δυσκολίες, αλλά και τυπικού πληθυσμού, που τραγουδούν και παίζουν κρουστά. Δουλεύοντας με ζήλο και επαγγελματισμό, οι «Πλοηγοί» έχουν δημιουργήσει ένα μουσικό πρόγραμμα που υπερβαίνει τις τρεις ώρες, με ελληνικό κυρίως, αλλά και ξένο ρεπερτόριο, με έξυπνες διασκευές και ευφάνταστα ποτ-πουρί. Θα παρουσιάσουν ένα δείγμα της δουλειάς τους με φωνές και συνοδεία πιάνου από τη Μαρία Παπαρδάκη, συντονίστρια της ομάδας και μουσικοθεραπεύτρια της Πλοήγησης.

Κοινωνική Κουζίνα ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Ο «Άλλος Άνθρωπος», δεν είναι μια φιλανθρωπική οργάνωση όπου οι περισσότερο ευνοούμενοι βοηθούν τους αναξιοπαθούντες. Είναι μια αυτοδιαχειριζόμενη δράση, όπου όσοι συμμετέχουν ευνοούνται. Όλοι είναι ίσοι γύρω από την κατσαρόλα, μαγειρεύουν μαζί και τρώνε από το ίδιο φαγητό και ας είναι διαφορετικοί από κάθε άποψη.

Για να γίνει ένα μαγείρεμα όμως, έχει ήδη προηγηθεί μια κινητοποίηση άλλων ανθρώπων, οι οποίοι έκαναν γνωστή την δράση στους φίλους τους, στο σχολείο των παιδιών τους, στο αθλητικό σύλλογο της περιοχής τους, στο μπαράκι της γειτονιάς, στους συναδέλφους τους και μετά κάποιοι άλλοι άνθρωποι οργάνωσαν μια εκδήλωση, κάποιοι το επικοινώνησαν στο Fb, σχεδίασαν μια αφίσα, διοργάνωσαν ένα πάρτι, μία συναυλία, μια παράσταση, κάλεσαν τους γνωστούς τους. Μετά κάποιοι άλλοι άνθρωποι, πήγαν στην εκδήλωση και πρόσφεραν είδη & τρόφιμα μαζί με άλλα καλούδια που τους φόρτωσαν κάποιο άλλοι άνθρωποι που βοηθούν εξ αποστάσεως. Έτσι δημιουργείται μια αλληλεπίδραση, επικοινωνία και κινητοποίηση διαφόρων ανθρώπων και ειδικοτήτων που τελικά συνεργάζονται για ένα κοινό σκοπό. Να είναι καλά με τον εαυτό τους και να αισθάνονται χρήσιμοι. Έχεις όφελος. Το κέρδος του να συμμετέχεις στις δράσεις της κοινωνικής κουζίνας του “άλλου ανθρώπου” με όποιο τρόπο διαλέξεις είναι πολύ μεγαλύτερο από το να γεμίσεις μερικά στομάχια με φαγητό. Εξασκείς το μυαλό σου προσπαθώντας να βρεις νέες ιδέες, ανακαλύπτεις κρυμμένες σου δεξιότητες και γνωρίζεις νέους ανθρώπους. Aυτός ακριβώς είναι και ο στόχος του άλλου ανθρώπου, να γίνει και από άλλους ανθρώπους, ομάδες, συλλογικότητες σε κάθε γειτονιά!! Γιατί αυτό το σπυράκι, αυτός ο κόκκος άμμου που είναι ο άλλος άνθρωπος, είναι περισσότερο από το τίποτα, από το να μην κάνεις κάτι για σένα τον ίδιο, τον εαυτό σου. Αν λοιπόν μαζευτούν πολλοί κόκκοι άμμου, θα έχουμε ελπίδα να φτιάξουμε καλύτερο κόσμο, καλύτερους ανθρώπους, κοινωνικούς, χωρίς ρατσισμό και φασισμό και φυσικά καλύτερη κοινωνία για να ζούμε καλύτερα εμείς, τα παιδιά μας καιόλοι.

Όποιος μπορεί φέρνει: Ζυμαρικά (κριθαράκι, πένες)-Όσπρια-Ρύζι-Γάλατα εβαπορέ-Ελαιόλαδο-Πελτές ντομάτας-Καφέδες τύπου νες-Ζάχαρη-Μπισκότα-Κρουασάν-Φρυγανιές-Βούτυρο-Ψωμί του τοστ-Χαρτικά-Καθαριστικά-Πάνες για βρέφη και ενήλικες

Τετάρτη 25/1/2023

Never on Sunday

Η ιστορία των Never On Sunday ξεκινάει το 1970, ως μία ομάδα φίλων στον Πειραιά, που έκαναν παρέα, παίζοντας rhythm and blues και ροκ. Τις μουσικές αυτές τις άκουσαν από αμερικάνικους και αγγλικούς δίσκους που έφερναν φίλοι ναυτικοί στο λιμάνι, τη δεκαετία του ’60. Μέσα στις επόμενες δεκαετίες, η παρέα συνέχισε να μαζεύεται και να περνάει καλά, με αφορμή πάντα τη μουσική. Τον Ιανουάριο του 2022, με ριζικά διαφορετική σύσταση, οι Never On Sunday μεταμορφώθηκαν σε συγκρότημα και αποφάσισαν να ανοιχτούν στον κόσμο, παίζοντας μπλουζ ροκ.

Δήμητρα Αθηναΐδου/ πιάνο, Κίμωνας Γκόγκας/κιθάρα, Αλέξανδρος Ιωάννης Ηλιάκης/μπάσο και φωνή, Νίκος Ρουμουνδούμης/τύμπανα, Θοδωρής Πετσόπουλος/σαξόφωνο, Αντώνης Ηλιάκης/κιθάρα και φωνή

Reversed

Από όπου και αν το πρωτοπιάσεις θα αισθανθείς κατευθείαν μια διαφορετική ενέργεια, μια αύρα από τον καθένα τους που πραγματικά σε μεταφέρει στην εποχή που το ροκ είχε πρωταρχικό ρόλο στις καρδιές των πολλών. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από εκείνον τον απογευματινό καφέ που μέσα στην κουβέντα τους και στο χαβαλέ που επικρατούσε ανοίξανε τα χαρτιά τους περί σκοπών και ονείρων. Είχαν όλοι στο αίμα τους μια μουσική πινελιά και στο μυαλό τους έπαιζε σαν μια κασέτα που είχε κολλήσει. Το μόνο πράγμα που θα τους γέμιζε και θα τους έβγαζε από τη μαυρίλα της καθημερινής ρουτίνας ήταν το να μεταδώσουν μέσα από τη μουσική τους, τα βιώματα τους, τη προσωπική τους πλευρά και τέλος να καταφέρουν να ζουν απ’ αυτό ή καλύτερα μέσα απ’ αυτό. Έπειτα από το μεγάλο χτύπημα του Covid-19 υπήρξαν ριζικές αλλαγές και δυνατές γνωριμίες. Έτσι διασταυρωθήκανε μαζί με τον Παπατσάκωνα Δημήτρη που σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα εντάχθηκε στην οικογένεια των Reversed ως frontman (vocals), σαν να ήταν το κομμάτι που έλειπε απ’ το παζλ. Ο ήχος διαμορφώθηκε στα ακούσματα του alternative/hard rock και με δικό τους υλικό δεν άργησε να έρθει και η μέρα των ηχογραφήσεων, όπου από αρχές Οκτώβρη του 2022 έπεσαν οι πρώτες συζητήσεις και τα πρώτα κομμάτια άρχισαν να υλοποιούνται για να βγούνε στην επιφάνεια. Φυσικά τα shows άρχισαν από πολύ πιο νωρίς και η ζήτηση για τους Reversed επεκτεινόταν ολοένα και περισσότερο. Μοιράστηκαν την σκηνή με αγαπημένα σχήματα και προσέγγισαν πολύ περισσότερο κόσμο από τα δεδομένα της εποχής. Το υλικό τους αναμένεται να δημοσιευτεί στα μέσα Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου αλλά σίγουρα μπορείς να τους επισκεφτείς σε ένα από τα live τους ώστε να ακούσεις αρκετά από τα κομμάτια που πρόκειται να δημοσιευτούν αργότερα.

Δημήτρης Παπατσάκωνας/φωνή, Δημήτρης Τρουμπούκης/τύμπανα, Απόλλωνας Πετρόπουλος/μπάσο, Άγγελος Δίγκας/κιθάρα, Θοδωρής Δίγκας/κιθάρα

Έναυσμα

Το ελληνόφωνο rock συγκρότημα δημιουργήθηκε το 2020 από μια παρέα φίλων με κοινή ανάγκη τους τη δημιουργία μουσικής. Ξεκίνησαν τα jam για να ξεφύγουν από το stress της καθημερινότητας και στην πορεία δημιούργησαν τους Έναυσμα με τη θέληση να φτιάξουν τον δικό τους ήχο. Στόχος τους είναι μέσα από τον στίχο και τη μουσική να επικοινωνήσουν και να αγγίξουν τις καρδιές του κόσμου. Το ντεμπούτο single τους με τίτλο «Neon Φώτα» σε στίχους/μουσική του Θάνου Δημουλά και ενορχήστρωση των Έναυσμα, κυκλοφόρησε στις 10 Μαρτίου του 2022 σε όλες τις streaming πλατφόρμες στα social media. Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται το νέο τους δισκογραφικό πόνημα!

Θάνος Δημουλάς/φωνή, Χρήστος Ηλιάδης/ηλ. κιθάρα, Πάρις Πασχάκης/ ηλ. κιθάρα, Θοδωρής Λεουτσάκος/μπάσο, Άγγελος Πρέμτης/τύμπανα.

Welcome Party

Την Τρίτη 24/1/2023 στο Welcome Party το πρόγραμμα του Rocking Loud Festival vol.4 παρουσιάζει ο Αντώνης Μιτζέλος.

Rocking Loud Festival vol.4 – Μια πολύμορφη μουσική σκυταλοδρομία που ενώνει, στηρίζει, προβάλει συγκροτήματα από την Αθήνα και την Περιφέρεια. Δίνουμε βήμα σε νέους δημιουργούς, προσφέρουμε σε αυτούς που έχουν ανάγκη

Συνεχίζουμε με την ίδια συνέπεια και τον ίδιο ενθουσιασμό!!

Προηγούμενο άρθροΑκρόαση από την “Ομάδα των Πέντε Εποχών”
Επόμενο άρθροΣαν Σήμερα Γεννήθηκε Ο Ιταλός Σκηνοθέτης Φεντερίκο Φελίνι
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος