Ο μη κερδοσκοπικός M.A.M.A (Making Art, Meeting Art) Contemporary εγκαινιάζει στο χώρο του στην Πάφο, μετά από σειρά εκθέσεων στο εξωτερικό, την πρώτη διεθνή εικαστική έκθεση με τίτλο «Reflections: Η χριστιανική παράδοση στο σύγχρονο έργο», με την υποστήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου.

Στοιχεία, τεχνικές και συμβολισμοί από τη χριστιανική εικονογραφία και παράδοση, καθώς και από άλλες θρησκείες, συναντάμε πολύ συχνά σε έργα σύγχρονων καλλιτεχνών, οι οποίοι τα χρησιμοποιούν έξω από το παραδοσιακό τους πλαίσιο, γεγονός που εγείρει ενδιαφέροντα ερωτήματα. Μέσα από τη δική τους ματιά, εξερευνούν, ασκούν κριτική, ανατρέπουν, γιορτάζουν, θρηνούν, μεταμορφώνουν και φέρνουν στο προσκήνιο οτιδήποτε συναντούν στον κόσμο.

Έτσι και οι δέκα καλλιτέχνες από την Κύπρο, την Ελλάδα και τη Βουλγαρία -χώρες με επιμέρους διαφορές σε κοινωνικοπολιτικό, οικονομικό, ιστορικό και πολιτισμικό υπόβαθρο, στις οποίες όμως ο Χριστιανισμός και κυρίως η Ορθοδοξία αποτελεί την κυρίαρχη θρησκεία- εμπνέονται ή χρησιμοποιούν στοιχεία, σύμβολα και τεχνοτροπίες από τη χριστιανική παράδοση και τέχνη, οι οποίες αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του πολιτισμού τους. Τα ενσωματώνουν με διαφορετικό τρόπο στη δουλειά τους, καθώς το σύγχρονο έργο κουβαλάει ιδέες, υλικά, τεχνικές και στοιχεία από διαφορετικούς πολιτισμούς και παραδόσεις και σε συνδυασμό με την οπτική του δημιουργού του, μπορούν να του αποδοθούν πολλές και διαφορετικές ερμηνείες.

Συμμετέχουν: Μπάμπης Καραλής (Ελλάδα), Κυριάκος Κουσουλίδης (Κύπρος), Ελένη Λύρα (Ελλάδα), Penka Mincheva (Βουλγαρία), Elena Panayotova (Βουλγαρία), Γιασεμή Ράπτη (Ελλάδα), Ανδρέας Σάββα (Κύπρος), Δημήτρης Σκουρογιάννης (Ελλάδα), Γιούλα Χατζηγεωργίου (Κύπρος), Kiril Cholakov (Βουλγαρία)

Προηγούμενο άρθροThe Christmas Factory στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Επόμενο άρθρο6ο Φεστιβάλ WIFT GR «50/50 Ισότητα και στον Κινηματογράφο»