Τα λουλούδια, τα ποτά και τα ξενύχτια

Η άγρια γοητεία των «σκυλάδικων» στους «Πρωταγωνιστές» με τον Σταύρο Θεοδωράκη. Ξεκινώντας από τη Λάρισα, εκεί που κάποτε οι επιδοτήσεις των αγροτών «έχτιζαν» ολόκληρα μαγαζιά, ο Σταύρος Θεοδωράκης μας «ξεναγεί» σε ό,τι έχει απομείνει από τη νυχτερινή διασκέδαση των μπουζουκιών με τα σπασμένα πιάτα και τον «λουλουδοπόλεμο». Ο «νόμος» της κονσομασιόν, οι «ζημιές» και οι καψούρες σήμερα αλλά και τις χρυσές δεκαετίες της νυχτερινής διασκέδασης.

Σ__Θεοδωρακης

Στους «Πρωταγωνιστές» μιλά ο Θάνος Αλεξανδρής, συγγραφέας του βιβλίου «Αυτή η νύχτα μένει» που έγινε ταινία, θεατρική παράσταση και φέτος πετυχημένη τηλεοπτική σειρά στον Alpha. Μικρός ήθελε να γίνει ιεραπόστολος, σπούδασε στο Θέατρο Τέχνης και έζησε μια ζωή οργώνοντας την επαρχία με τα κορίτσια του και τα μπαλέτα του.
Μαζί του και η Κατερίνα Στανίση, η ιέρεια της πίστας που την καψουρευόντουσαν αλλά δεν την άγγιζαν, όπως η ίδια εξομολογείται στην κάμερα.

Θ__Αλεξανδρης__Σ__Θεοδωρακης__1_

Στους Πρωταγωνιστές ακόμη μιλούν:
Οι ντίβες της Λάρισας Μαριέττα Βίτσου, Βίκυ Νάσιου και Άννα-Μαρία Παϊτά.
Ο «Θεός» Φάνης Αθανασιάδης – ιδιοκτήτης του ιστορικού «9/8», ο «γίγαντας» Νίκος Καμαγιάννης – σερβιτόρος και «πιατάς» – και η 70χρονη «λουλουδού» Γεωργία Γεωργούλα που 40 χρόνια πουλάει γαρύφαλλα στα κέντρα.

«Πρωταγωνιστές», Πέμπτη 19 Ιανουαρίου στις 24:00 στον ALPHA.

Συντελεστές:
Δημοσιογραφική ομάδα:
Μαριάννα Χιονά, Βασιλική Μπούρα, Γιώργος Ξεπαπαδάκος, Ελεάννα Παπαδοκωστάκη, Γιώργος Παπαϊωάννου
Διεύθυνση φωτογραφίας: Πάνος Μανωλίτσης
Επικεφαλής μοντάζ: Γιώργος Κατσουλιέρης
Φωτογραφίες: Ολυμπία Κρασαγάκη
Σενάριο – Σκηνοθεσία: Σταύρος Θεοδωράκης

Προηγούμενο άρθροΈκθεση: Escapism in Athens
Επόμενο άρθροΗμερίδα με θέμα «Artists’ Estates, Η μετά-ζωή του καλλιτεχνικού έργου»