Πουλήθηκε το τρόπαιο της Eurovision

Μέσω online δημοπρασίας πούλησε το τρόπαιο που απέκτησε στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το νικητήριο συγκρότημα Kalush Orchestra, έναντι 838.000 ευρώ, προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για τον πόλεμο στην πατρίδα Ουκρανία.

Eurovision 2022 - Ουκρανία: Οι Kalush Orchestra βγάζουν σε δημοπρασία το  τρόπαιο της διοργάνωσης

Το μικρόφωνο από κρύσταλλο δημοπρατήθηκε μέσω Facebook με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για την αγορά drones για τον ουκρανικό στρατό.

Η πώληση συνέπεσε με την εμφάνιση της μπάντας σε φιλανθρωπική συναυλία στην Πύλη του Βρανδεμβούργου, στο Βερολίνο, με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για ιατρικό υλικό και προμήθειες.

Κατά τη συναυλία, το μέλος του συγκροτήματος Όλεχ Πσιούκ απηύθυνε έκκληση στον κόσμο να μην ξεχάσει τον πόλεμο, ο οποίος σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 4.031 πολιτών και των τραυματισμό 4.735 ενώ έχει αναγκάσει περισσότερους από 14 εκατομμύρια ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους από τη ρωσική εισβολή στις 24 Φεβρουαρίου.

Eurovision: Περιοδεία των Ουκρανών Kalush Orchestra – Συγκεντρώνουν χρήματα  για τον πόλεμο | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

«Νομίζω ότι ο πόλεμος πρέπει να είναι πάντα στα πρωτοσέλιδα, μέχρι να έρθει η ειρήνη», δήλωσε ο Πσιούκ.

Ο παρουσιαστής της ουκρανικής τηλεόρασης Serhiy Prytula ανακοινωσε ότι τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν για το τρόπαιο θα χρησιμοποιηθούν για ουκρανικής κατασκευής drones PD-2, τα οποία χρησιμοποιούνται ευρέως τόσο από τις ουκρανικές όσο και από τις δυτικές δυνάμεις.

Eurovision: Οι Kalush Orchestra βγάζουν το τρόπαιο σε δημοπρασία

Προηγούμενο άρθροEdmond Rostand: Η Google τιμάει με doodle τον Γάλλο ποιητή και δραματουργό
Επόμενο άρθροΘάνος Πλεύρης: Εκτιμώ ότι από Σεπτέμβριο θα πάμε σε 4η δόση εμβολίου για όλους
Columnist @ ARTME MAGAZINE - Η Μαρία Χαρίτου είναι δημοσιογράφος, αρθρογράφος και Μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.