Poems and Crimes: Το μοναδικό café – τυπογραφείο

Τα πρώτα χρόνια της ζωής του υπήρξε ένα όμορφο σπίτι. Χτίστηκε το 1850, με φαρδείς τοίχους, αψιδωτές πόρτες, άνετους χώρους και μια καλά κρυμμένη αυλή. Στο ισόγειο βρίσκονταν και οι στάβλοι. Οι μαρμάρινες ποτίστρες των αλόγων παραμένουν ως σήμερα ατόφιες. Αργότερα, η περιοχή μετατράπηκε στο εμπορικότερο σημείο της πρωτεύουσας. Την αλλαγή αυτή ακολούθησαν και οι κατοικίες (κυρίως των Βαυαρών).

Poems n crimes Art Bar | Μουσική σκηνή | Artistbook.gr

Συγκεκριμένα, το ”Ποιήματα και Εγκλήματα” στεγάζεται στο ισόγειο του τυπογραφείου των εκδόσεων Γαβριηλίδη, μια ανάσα από την πλατεία Αγίας Ειρήνης, και αποτελεί μία από τις αγαπημένες λογοτεχνικές γωνιές της πόλης.

Best Bookshops and Cafés for Bookworms in Athens — Truevoyagers

O τίτλος του χώρου προέκυψε από το γεγονός ότι έχουμε φτιάξει ένα βιβλιοπωλείο με δύο θεματικές κατηγορίες: αστυνομική λογοτεχνία και ποιήματα, γιατί αυτοί είναι οι κύριοι τομείς των εκδόσεών μας.

Crimes για την αστυνομική λογοτεχνία, κυρίως με τον Μάρκαρη, που είναι αστυνομικός συγγραφέας ιδιαίτερα γνωστός στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο πια, και τον Καλιφατίδη, και Poems διότι εκδίδουμε πολλούς νέους ποιητές.

Μακριά» από τη βοή της πόλης | Η Εφημερίδα των Συντακτών

Ένας χώρος που συνδυάζει τυπογραφείο, βιβλιοπωλείο, μπαρ και χώρο εκδηλώσεων σε ένα πανέμορφο κτίριο του 1850. Πλήθος από βιβλία, σκόρπια χειροποίητα χαρτιά από το Νεπάλ και αναλόγια σε συντροφεύουν στον καφέ σου στο μπαρ του ισογείου. Αν ρίξεις μια ματιά γύρω σου, τότε θα καταλάβεις πως βρίσκεσαι στα «Εγκλήματα».

Τα τραπεζάκια του χώρου βρίσκονται μπροστά στις βιβλιοθήκες με τα αστυνομικά βιβλία. Παίρνεις ένα, το διαβάζεις κι αν θέλεις το αγοράζεις. Αν η διάθεσή σου όμως είναι πιο ποιητική ανέβα στον πρώτο, που βρίσκεται και η ποιητική συλλογή. Όσοι ενδιαφέρονται λίγο περισσότερο, ας ακολουθήσουν τη μυρωδιά του μελανιού που θα τους οδηγήσει στον τρίτο όροφο, κατευθείαν στην παραγωγή, στο τυπογραφείο του κτιρίου.

Πίνεις καφέ διαβάζεις και βιβλίο -6 art cafe στην Αθήνα | BOVARY

 

Στα τραπεζάκια του σερβίρεται καφές σε ήσυχο περιβάλλον, ιδανικό για να διαβάσετε το βιβλίο σας, ενώ όταν βραδιάζει για τα καλά, δεν αποκλείεται να πετύχετε λογοτεχνικές συζητήσεις ή παρουσιάσεις στο πατάρι ή και live ρεμπέτικα στον κάτω όροφο.

Poems and Crimes, Ελληνικός οίνος και εκλεκτή γαστρονομία στο νέο μενού των εκδόσεων Γαβριηλίδης | ΑΔΕΣΠΟΤΟΣ ΣΚΥΛΟΣ

Στο πίσω μέρος του υπάρχει μία αυλή με πανύψηλα δέντρα, υπερυψωμένο δάπεδο, γκράφιτι από τα γύρω κτίρια, ιδανική για ποτό και μουσική τους καλοκαιρινούς μήνες, εάν σας αρέσει ιδιαίτερα η arty πλευρά  με τις άνετες πολυθρόνες και το urban σκηνικό με την street art στους αντικρινούς τοίχους.

Πρόκειται για έναν ιδιαίτερο χώρο που συνδυάζει την μάθηση και την ηρεμία με την ψυχαγωγία και την διασκέδαση!!

Αγίας Ειρήνης 17, Μοναστηράκι                                                                            Τηλ: 210 3228839

Bιβλιοπωλειο,καφε και χωρος εκθεσης - Κριτικές για Poems n' Crimes, Αθήνα, Ελλάδα - Tripadvisor

Προηγούμενο άρθροEarth’s Climate – Το Κλίμα της Γης στη Θεσσαλονίκη
Επόμενο άρθροΔαρβίνος: το Μυστήριο της Φύσης στον Ελληνικό Κόσμο
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος