Πιερρακάκης για δωρεάν μαστογραφίες

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ανακοίνωσε ότι από την Παρασκευή (10/06) ξεκινά η αποστολή γραπτών μηνυμάτων (SMS) στις δικαιούχους δωρεάν προληπτικής μαστογραφίας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Φώφη Γεννηματά».

artme Δωρεάν μαστογραφίες

Η διαδικασία της ενημέρωσης μέσω SMS θα ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Σύμφωνα με τον κ. Πιερρακάκη, δικαιούχοι είναι γυναίκες ηλικίας από 50 έως 69 ετών. Θα πρέπει να έχουν ΑΜΚΑ και να έχουν ενεργοποιήσει την άυλη συνταγογράφηση.

«Είναι η πρώτη φορά που η πολιτεία δεν περιμένει να πάει ο πολίτης στο γιατρό, αλλά το κράτος υπενθυμίζει στον πολίτη να φροντίσει τον εαυτό του», δήλωσεο κ. Πιερρακάκης.

Τι προβλέπει το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά»

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις εξής εξετάσεις:

  • Εξέταση ψηφιακής μαστογραφίας για όλες τις γυναίκες δικαιούχους
  • Κλινική εξέταση σε περίπτωση ευρήματος
  • Υπερηχογράφημα

Οι κλινικές εξετάσεις καθώς και το υπερηχογράφημα, συνταγογραφούνται αυτόματα από το σύστημα μόνο σε περίπτωση ευρήματος στη μαστογραφία.

Εξαιρούνται γυναίκες που έχουν ήδη κάνει ψηφιακή μαστογραφία εντός του προηγούμενου έτους ή έχουν νοσήσει από καρκίνο του μαστού την τελευταία πενταετία.

Μελλοντικά, αναμένεται να ενσωματωθούν προληπτικές εξετάσεις και για άλλες παθήσεις, αρχικά για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, του παχέως εντέρου και για καρδιαγγειακά νοσήματα.

artme Δωρεάν μαστογραφια

Προηγούμενο άρθροΤο υψηλότερο θέατρο του αρχαίου κόσμου
Επόμενο άρθροΗ Τζούλια Γκάρνερ θα είναι η κινηματογραφική Madonna
Columnist @ ARTME MAGAZINE - Η Μαρία Χαρίτου είναι δημοσιογράφος, αρθρογράφος και Μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.