«Πάροδος» : Παράταση υποβολής αίτησης

Studio Residency στην Πειραιώς 260 και τη Μικρή Επίδαυρο.

Παρατείνεται η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την Πάροδο, το διακαλλιτεχνικό ερευνητικό πρόγραμμα που εγκαινιάστηκε πέρυσι με στόχο την ανανεωτική προσέγγιση στη δραματουργία του Αρχαίου Δράματος, και το οποίο επιστρέφει το καλοκαίρι του 2022, με αφετηρία την Αντιγόνη του Σοφοκλή.

Tο ερευνητικό πρόγραμμα Πάροδος απευθύνεται σε νέους,-ες καλλιτέχνες,-ιδες (ηθοποιούς, θεατρολόγους, σκηνοθέτες,-ιδες, χορευτές,-ριες) που έχουν ολοκληρώσει τις καλλιτεχνικές σπουδές τους στην υποκριτική, τη θεατρολογία, τη σκηνοθεσία θεάτρου, τον χορό ή/και τη χορογραφία, στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, τα τελευταία 6 χρόνια (2016-2022).

Στο φετινό residency, διεθνώς καταξιωμένοι δημιουργοί, των οποίων το έργο παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2021, θα καθοδηγήσουν τους/τις καλλιτέχνες/ιδες που θα επιλεγούν: ο Ισπανός χορογράφος Marcos Morau, ιδρυτής της ομάδας La Veronal (Pasionaria / Το λουλούδι του πάθους) και ο Πολωνός δραματουργός Piotr Gruszczyński, στενός συνεργάτης του Krzysztof Warlikowski και της Nowy Teatr (Οδύσσεια. Μια ιστορία για το Χόλλυγουντ).

Την ομάδα των συντονιστών και προσκεκλημένων θα πλαισιώσουν η Ελένη Βαροπούλου, θεατρολόγος και κριτικός, η Stefanie Carp, δραματουργός και καλλιτεχνική σύμβουλος του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου για τις διεθνείς παραγωγές καθώς και η Παναγιώτα Κωνσταντινάκου, θεατρολόγος και δραματουργός, που έχει αναλάβει τον γενικό συντονισμό του προγράμματος.

Παράταση Υποβολής Προτάσεων έως και τις 6 Μαΐου 2022 στις 15:00 το μεσημέρι

Μάθετε περισσότερα στο aefestival.gr

Προηγούμενο άρθροΑνακοίνωση – Ακρόαση: Εφηβική Σκηνή 2022-2023.
Επόμενο άρθροΕργαστήρια για την τεχνική του needle felting…για παιδιά 5 εώς 12 ετών.