Η παράσταση είναι μία σάτιρα για κάθε λογής εξουσία!

Στην αρχαία Αθήνα, μια συντηρητική οικογένεια βιώνει τις αλλαγές που σηματοδοτεί η απώλεια του πατέρα στον πόλεμο, αλλά και την επανάσταση που επιφέρουν οι νέες ιδέες και οι ανατρεπτικές διδασκαλίες κάποιων σοφών της εποχής.

Η διχόνοια, η δίψα για εξουσία και ο ανταγωνισμός των μεγάλων, σε αντίθεση με την ανάγκη για ανεξαρτησία των γυναικών και την αμφισβήτηση στο κατεστημένο από τους νεότερους, φέρνει σε σύγκρουση το παλιό με το καινούριο.

Οι εμπλεκόμενοι ζητούν συμβουλές από το μαντείο και με τρόμο βλέπουν το μέλλον που περιμένει τους Έλληνες. Μπροστά στον κίνδυνο ενώνονται και αναζητούν λύσεις. Τότε, με την παρέμβαση του Δία, η ίδια οικογένεια επιλέγεται να ταξιδέψει στον χρόνο – στις επόμενες προκλήσεις που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο Ελληνικός λαός -για να μεταφέρει το πνεύμα της ενότητας και την σπίθα της επανάστασης που θα φουντώσει την φλόγα της ελευθερίας.

Επίσης, στις ΠΑΡΑΚΜΑΖΟΥΣΕΣ, μαζί με τον έμμετρο λόγο και την μουσική αναβιώνουν μελοποιημένοι Ομηρικοί, Ορφικοί ύμνοι και ποιήματα της Σαπφούς. Μια ανεκτίμητη πολιτιστική κληρονομιά!

«Στο έργο, με έναν εκπληκτικά σατιρικό τρόπο αποτυπώνεται η διαβάθμιση των εξουσιών και η συντροφική σχέση αγάπης και μίσους που έχουν με την Δημοκρατία.» (Παναγιώτα Μπλέτα, Συγγραφέας – Διανοήτρια 22/11/2021).


Παρακμάζουσες

Θέατρο Δόρας Στράτου

11 – 13 Σεπτεμβρίου

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: ΕΔΩ


Πρωταγωνιστούν:

Τάσος Παλαντζίδης

Νέλλη Γκίνη

Κώστας Φραγκολιάς

Ασπασία Κοκόση

Παναγιώτης Καρμάτης

Έλενα Μεντζέλου

Νίκος Τριφύλλης

και (5μελής) Χορός με κορυφαία την Θέλμα Καραγιάννη

Κείμενο: Γιώργος Μανιός

Σκηνοθεσία: Εμμάνουελ Μανιός

Φωτισμοί: Άγγελος Παπαδόπουλος

Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Αρετή Κοκκίνου

Παράγωγη: Abysson Productions/ Γεωργία Σαραντοπούλου

Προηγούμενο άρθροΟ Πάνος Βλάχος live στο θέατρο Μυθωδία
Επόμενο άρθροΓιάννης Αϊβάζης: THE FILM ISSUE