Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου

Από το 2018 ο ΟΗΕ έχει ορίσει την 3 Ιουνίου ως παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου.

Σύμφωνα με την διακήρυξη του ΟΗΕ, το ποδήλατο είναι ελευθερία, είναι διασκέδαση, κάνει καλό στη σωματική και ψυχική υγεία, κάνει καλό στον ένα και μοναδικό πλανήτη μας. Το ποδήλατο είναι δημοφιλές και πρακτικό, μας εξασκεί και δεν μας μεταφέρει μόνο στο σχολείο, στα μαγαζιά και στη δουλειά αλλά μας οδηγεί και προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

Βάλε το ποδήλατο στη ζωή σου! - Just life

Στην Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου γιορτάζουμε αυτή τη σπουδαία δύναμη και υπογραμμίζουμε τη σημασία των μεταφορών χωρίς μηχανή για την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Ποδηλάτου 2022 είναι να εκτιμήσουμε τη μοναδικότητα, τη μακροζωία και την ποικιλομορφία του ποδηλάτου, το οποίο χρησιμοποιείται για περισσότερα από 200 χρόνια.

Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου - ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ

Σήμερα υπάρχουν περίπου ένα δισεκατομμύρια ποδήλατα σε όλο τον κόσμο, περίπου όσα και τα επιβατικά αυτοκίνητα. Τα χρησιμοποιούνε όλες οι ηλικίες, από νήπια μέχρι ηλικιωμένοι. Όταν μάθεις ποδήλατο, ποτέ δεν το ξεχνάς.

H υιοθέτηση του ποδηλάτου πρέπει να συνοδεύεται από περισσότερες προσπάθειες για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την ενσωμάτωση του ποδηλάτου στο σχεδιασμό των βιώσιμων μεταφορών.

 

3 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου, Ας πάρουμε την κατάσταση στα πόδια μας!

Το ποδήλατο είναι ένα απλό, προσιτό, αξιόπιστο και φιλικό προς το περιβάλλον μεταφορικό μέσο που βρίσκεται εν χρήσει για περισσότερο από δύο αιώνες. Όχι μόνο βοηθάει τους ανθρώπους σ’ έναν υγιεινό τρόπο ζωής, αλλά προάγει τον σεβασμό για το περιβάλλον και έχει θετικό αντίκτυπο στο κλίμα, που είναι ένας από τους βασικούς στόχους του ΟΗΕ για την αειφόρο ανάπτυξη.

Οι επενδύσεις στις υποδομές των πόλεων, πρέπει να συνοδεύονται από αυξανόμενες προσπάθειες για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας συμπεριλαμβανομένων των προστατευόμενων λωρίδων και άλλων μέτρων για την ασφάλεια και την αντιμετώπιση της μακροχρόνιας ηγεμονίας του αυτοκινήτου.

Προηγούμενο άρθροΝέο τραγούδι : Mark F. Angelo: “Shooting Stars”
Επόμενο άρθροΦεστιβάλ Δράμας – 9ο Drama Pitching Lab
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος