Ένα «Ό,ΤΙ ΑΓΑΠΩ» μνήμης και τιμής σε έναν από τους μεγάλους και τους σημαντικούς, που άφησε ανεξίτηλα τα χνάρια του στη μουσική μας ιστορία, τον Γιάννη Παπαϊωάννου, απολαύσαμε  το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στις 21.00 στο OPEN.

O Γιάννης Παπαϊωάννου, ένας από τους σημαντικότερους εκφραστές και πυλώνες του ρεμπέτικου, «ζωντάνεψε»  μέσα από τις πολυαγαπημένες του δημιουργίες και μας πρόσφερε ένα Σαββατόβραδο γεμάτο υπέροχα διαχρονικά τραγούδια, στο «Ό,ΤΙ ΑΓΑΠΩ» με τον Γιάννη Μπέζο. 

«Πριν το χάραμα», «Πέντε Έλληνες στον Άδη», « Άνοιξε, άνοιξε», «Πώς θα περάσει η βραδιά», «Γλέντα τη ζωή», «Φαληριώτισσα», «Πειραιώτισσα», «Σβήσε το φως να κοιμηθούμε» και πολλές άλλες διαχρονικές επιτυχίες που μιλάνε κατευθείαν στην καρδιά, παραπέμπουν σε έναν καλλιτέχνη που υπηρέτησε μοναδικά το ελληνικό πεντάγραμμο ως σημαντικός συνθέτης, εξαιρετικός δεξιοτέχνης του μπουζουκιού και ξεχωριστός ερμηνευτής.

Γιάννης Διονυσίου, Βαγγέλης Γερμανός, Γρηγόρης Βασίλας, Πολυξένη Καράκογλου, Καλλιόπη Μητροπούλου, Γιώργος Νικόπουλος και το γυναικείο μουσικό σχήμα «Αναφανδόν» μας χαρίζουν μερικά μόνο από τα μελωδικά του διαμάντια και μας ταξιδεύουν μουσικά με τον καλύτερο τρόπο.

Στη μεγάλη παρέα του «Ό,ΤΙ ΑΓΑΠΩ»  ήταν η κόρη του Γιάννη Παπαϊωάννου, Χρύσα Παπαϊωάννου, ο Τάκης Χρυσικάκος, ο Τάσος Γιαννόπουλος, ο Κωστής Σαββιδάκης, η Σοφία Πανάγου και η Μαριλένα Ράδου, απολαμβάνουν τις μαγικές συνθέσεις και τα μεγάλα «ακούσματα» του Γιάννη Παπαϊωάννου, ο οποίος υπήρξε χαρισματικός εκφραστής  του λαϊκού μας τραγουδιού.

«Ό,ΤΙ ΑΓΑΠΩ» με τον Γιάννη Μπέζο, κάθε Σάββατο στις 21.00, στο OPEN!

Προηγούμενο άρθροArt Athina 1993-2022
Επόμενο άρθροΨηφιακή παράσταση θόλου “Ταξίδι στον Γαλαξία”