Η Αrt Athina παρουσιάζει το επετειακό λεύκωμα «Αrt Athina 1993-2022» και την ομώνυμη αρχειακή έκθεση στο Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης.

Mια χρονομηχανή 360 σελίδων. Ένα ταξίδι από το 1993 έως σήμερα στην ελληνική και διεθνή εικαστική πραγματικότητα. Μια ιχνηλάτηση της πορείας της Art Athina, του μεγαλύτερου εγχώριου εικαστικού θεσμού που συμπληρώνει φέτος 25 διοργανώσεις. Είναι μερικοί μόνο από τους τρόπους που θα μπορούσε να περιγραφεί το επετειακό λεύκωμα “Art Athina 1993-2022” που εξέδωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αιθουσών Τέχνης ως φορέας διοργάνωσης της διεθνούς φουάρ και το οποίο παρουσιάστηκε στο Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης-Παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης.

Το πρωτότυπο υλικό της κάθε διοργάνωσης (κατάλογοι, αφίσες, ενημερωτικά φυλλάδια, δελτία Τύπου κ.α.) “υποδέχεται” τον αναγνώστη σε κάθε ενότητα-χρονιά. Ενδεικτικό φωτογραφικό υλικό μεταφέρει το κλίμα της εποχής, επιλογή δημοσιευμάτων από τον ημερήσιο και περιοδικό Τύπο καταγράφει το αποτύπωμα κάθε διοργάνωσης, η οποία επίσης πλαισιώνεται κι από ένα χρονολόγιο με σημαντικά γεγονότα της ελληνικής και διεθνούς επικαιρότητας, ώστε να γίνεται κατανοητό το πλαίσιο μέσα στο οποίο πραγματοποιούνταν ανά έτος η Art Athina.

Την επιμέλεια του λευκώματος υπογράφει ο δημοσιογράφος και επί σειρά ετών συνεργάτης της Art Athina στον τομέα της Επικοινωνίας, Γιάννης Ασδραχάς και τον σχεδιασμό οι επίσης σταθεροί συνεργάτες της διοργάνωσης τα τελευταία χρόνια, G Design Studio.

Πολύτιμο εργαλείο για τους ερευνητές καθώς περιέχει σχεδόν στο σύνολό του το αρχειακό υλικό που έχει διασωθεί από την πρώτη Art Athina έως σήμερα και μοναδικός οδηγός για όσους παρακολουθούν τη συνεπή πορεία του θεσμού, αλλά και για όσους θέλουν να τη γνωρίσουν, το επετειακό αυτό λεύκωμα αναδεικνύει τις πολλές διαφορετικές πτυχές της αθηναϊκής φουάρ.

Προηγούμενο άρθροRelease Athens 2023: Nightwish
Επόμενο άρθροΌ,τι αγαπώ με τον Γιάννη Μπέζο- Αφιέρωμα στον «μεγάλο» Γιάννη Παπαϊωάννου