Οι «Κυριακές στην Αθήνα», η δράση για μικρούς και μεγάλους, επιστρέφουν στις 6 Νοεμβρίου στο Ψηφιακό Μουσείο Ακαδημίας Πλάτωνος και την Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων  με θέμα τη συμπερίληψη.

Τι σχέση έχει το φως με την Πλατωνική φιλοσοφία; Τα βιβλία και τα έργα τέχνης πώς συνδέονται;  με μια σειρά από πρωτότυπες δράσεις που θα αναδείξουν τη σπουδαία έννοια της συμπερίληψης. Αυτή τη φορά, τα μουσεία και οι πολιτιστικοί χώροι του Δήμου Αθηναίων συνεργάζονται και δημιουργούν εκπαιδευτικά προγράμματα που προσκαλούν τα παιδιά από 5 ετών να ανακαλύψουν με διασκεδαστικό τρόπο πως είμαστε «όλοι μοναδικοί, όλοι ίσοι».

Πρόκειται για την τελευταία «Κυριακή» της σειράς δράσεων που ξεκίνησε τον Μάρτιο, προσφέροντας μία φορά τον μήνα δραστηριότητες δημιουργικής μάθησης με ελεύθερη συμμετοχή στα μουσεία και τους πολιτιστικούς χώρους του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο του Culture Is Athens.

Η τελευταία «Κυριακή στην Αθήνα» θα πραγματοποιηθεί σε δύο χώρους: στο Ψηφιακό Μουσείο Ακαδημίας Πλάτωνος, το οποίο θα φιλοξενήσει την ομάδα του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου που έχει σχεδιάσει ένα απίθανο εικαστικό εργαστήριο, και στην Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων που συνεργάζεται με τη Βιβλιοθήκη Δήμου Αθηναίων σε ένα συναρπαστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα. H συμμετοχή είναι ελεύθερη με απαραίτητη την κράτηση θέσης.

Είσοδος ελεύθερη

Κρατήσεις:

Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, 213-0109325 (Δε-Πα 11:00-16:00)
Περιορισμένος αριθμός ατόμων

Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων, 210-5202420 (Δε-Πα 10.00-13.00)
Περιορισμένος αριθμός ατόμων

Προηγούμενο άρθροΣπίτι με το MEGA: Πρεμιέρα με Πέγκυ Ζήνα και Κώστα Τουρνά
Επόμενο άρθροΑκρόαση από τη θεατρική ομάδα «Αυτή κι Αυτοί»
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος