Όαση «Χουακατσίνα»!

Η όαση «Χουακατσίνα» βρίσκεται πέντε ώρες με αυτοκίνητο νότια της Λίμα, στο Περού. Πρόκειται για ένα μικρό, γραφικό χωριό που στέκει δίπλα σε μία πολύ μικρή λίμνη η οποία περιβάλλεται από γιγάντιους, ψηλούς και απότομους αμμόλοφους.

artme Όαση «Χουακατσίνα»!

Η όαση Χουακατσίνα βρίσκεται στην άγονη έρημο Ατακάμα και αποτελεί μια ευχάριστη έκπληξη στο αφιλόξενο τοπίο.

artme Όαση «Χουακατσίνα»!

Η «μαγική» αυτή πόλη με τους ανθισμένους δρόμους φιλοξενεί στο κέντρο της μια λίμνη που φημολογείται ότι έχει θεραπευτικές ιδιότητες.

artme Όαση «Χουακατσίνα»!

Γύρω από τις όχθες της όασης οι παραθεριστές μπορούν να βρουν παραδοσιακά ξενοδοχεία, εστιατόρια, καταστήματα, βιβλιοθήκη, μπορούν να νοικιάσουν θαλάσσια ποδήλατα και να επιδοθούν σε διάφορες δραστηριότητες όπως οδήγηση με μπάγκι στην έρημο ή sandboarding.

artme Όαση «Χουακατσίνα»!

Η λίμνη προσελκύει τουρίστες από το Περού και όλο τον κόσμο, που βρίσκουν την ευκαιρία να θαυμάσουν το ηλιοβασίλεμα από την κορυφή ενός αμμόλοφου.

artme Όαση «Χουακατσίνα»!

Σύμφωνα με έναν τοπικό θρύλο, η λιμνοθάλασσα δημιουργήθηκε όταν ένας νεαρός κυνήγησε μια πριγκίπισσα που έκανε εκεί το λουτρό της, τα νερά έπεσαν στο χώμα και σχηματίστηκε η λιμνοθάλασσα.

artme Όαση «Χουακατσίνα»!

Το φαινομενικά απομονωμένο χωριό απέχει μόλις 8 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της περιοχής και έχει περίπου 100 κατοίκους.

artme Όαση «Χουακατσίνα»!

Η πόλη άκμασε κατά τη δεκαετία του 1940 και του 1950 και αποτελούσε μια εξέχουσα απόδραση για την ελίτ του Περού.

artme Όαση «Χουακατσίνα»!

Η Χουακατσίνα, που βρίσκεται και σε χαρτονόμισμα του Περού, περιβάλλεται από αμμόλοφους και βρίσκεται περίπου πέντε χιλιόμετρα μακριά από την πόλη Ίκα. Τη δεκαετία του ’40 οι εύποροι κάτοικοι του Περού επισκέπτονταν το χωριό για να κάνουν μπάνιο στα ιαματικά νερά της όασης. Το 1980 το νερό που έρεε στη λίμνη σταμάτησε και το 2015 ένα γκρουπ δέκα επιχειρηματιών ανέλαβε δράση προκειμένου να μην αφήσει τη λίμνη να στερέψει. Κατέστρωσαν ένα σχέδιο βάσει του οποίου προχώρησαν στην άντληση υδάτων από ένα κοντινό αγρόκτημα.

 

 

Προηγούμενο άρθρο“Blonde”- Το Netflix κυκλοφόρησε σήμερα το trailer !
Επόμενο άρθροΈρχονται τον Αύγουστο στο Cinobo.
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος