Από τις πιο πετυχημένες παραστάσεις του καλλιτεχνικού προγράμματος 2022, Ο σκύλος, η νύχτα και το μαχαίρι, παρουσιάζεται ξανά στην Πειραιώς 260.

Ένας εφιάλτης με σπλάτερ και κωμικά στοιχεία, μια παρανοϊκή και ωμά διασκεδαστική παραβολή της παράλογης πραγματικότητάς μας. Ο Γιώργος Κουτλής, υπεύθυνος πλέον της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου, επανέρχεται με το σύγχρονο έργο του ανατρεπτικού δραματουργού της Schaubühne Μάριους φον Μάγενμπουργκ.

Ο «Μ» βρίσκεται στο αδιέξοδο ενός εγκαταλελειμμένου δρόμου. Δεν έχει ιδέα πώς βρέθηκε εδώ. Το μόνο πράγμα που θυμάται είναι ότι έφαγε μύδια. Η νύχτα πέφτει βαριά και ώσπου να ξημερώσει ο «Μ» θα έχει μαχαιρωθεί, θα έχει μαχαιρώσει, θα έχει γνωρίσει ανθρώπους που θέλουν να τον φάνε, θα έχει δει τον χρόνο να στέκει ακίνητος και μόνο στο τέλος, για πρώτη φορά, θα νιώσει πως δεν φοβάται.

Από 7 έως 10 Ιουνίου


Σκηνοθεσία Γιώργος Κουτλής  Μετάφραση Γιώργος Δεπάστας  Σκηνικά – Κοστούμια Εύα Γουλάκου  Φωτισμοί Τάσος Παλαιορούτας  Πρωτότυπη μουσική – Σχεδιασμός ήχου Jeph Vanger  Επιμέλεια κίνησης Αλέξανδρος Βαρδαξόγλου  Βοηθός σκηνοθέτη Ελένη Κουτσιούμπα  Βοηθός σκηνογράφου – ενδυματολόγου Άρτεμις Σγούρου Δροσοπούλου  Ηχολήπτης Σωτήρης Ζηλιασκόπουλος • Props – Effects Πάνος Κονδύλης – ΑRK FX • Κατασκευή σκηνικού Βασίλης Χαραλαμπόπουλος • Ζωγραφική σκηνικού Νίκος Καρράς • Ραφή κοστουμιού Βικτώρια Χαραλαμπίδου • Φωτογραφίες Χρήστος Συμεωνίδης  Βοηθός εκτέλεσης παραγωγής Νίκος Χαραλαμπίδης • Παίζουν (αλφαβητικά) Δήμητρα ΒλαγκοπούλουΘάνος ΛέκκαςΒασίλης Μαγουλιώτης  Εκτέλεση παραγωγής Polyplanity Productions /  Βίκυ Στρατάκη


Ο εκδοτικός οίκος henschel SCHAUSPIEL Theaterverlag Berlin GmbH χορήγησε την άδεια  για τη σκηνική παροθσίαση του έργου Der Hund, die Nacht und das Messer για λογαριασμό του συγγραφέα Marius Von Mayenburg


ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: ΕΔΩ

Προηγούμενο άρθροΟι Boogie Belgique live στο Principal Club Theater στη Θεσσαλονίκη
Επόμενο άρθροΠΥΞ ΛΑΞ: Tour 2023 σε όλη την Ελλάδα