ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΔΙΠΛΟΕΚΘΕΣΗ (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ)

Μία διαφορετική πεζοπορική δραστηριότητα από το Γραφείο Γενικού Τουρισμού & Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Green Oliver, που εξειδικεύεται στις πεζοπορίες και τον τουρισμό περιπέτειας, στο Σέιχ Σου με πανσέληνο και κρασάκι! Ήταν το 2017 όταν πρωτοκαθιερώσαμε τις βραδινές πεζοπορίες στο περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης και τώρα με αφορμή το σπάνιο Μπλε Φεγγάρι ανανεώνουμε το ραντεβού μας για βραδινό περίπατο με φόντο την Θεσσαλονίκη κάτω απ’ την πανσέληνο! Νέες μοναδικές στιγμές με τη μεγαλύτερη πεζοπορική οικογένεια της Βόρ. Ελλάδας και επαγγελματίες πιστοποιημένους συνοδούς σε κάθε Green Oliver δράση! Η δραστηριότητα δεν περιλαμβάνει μετακίνηση με λεωφορείο.

Συνάντηση την Πέμπτη 31/08 στις 19.00 έξω από το ξενοδοχείο Philippion στο Σέιχ Σου, όπου υπάρχει επαρκής ελεύθερος χώρος για τη στάθμευση των αυτοκινήτων (σημείο συνάντησης: https://bit.ly/36hOUT6).

Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στο σημείο συνάντησης, ώστε να μην υπάρχει καθυστέρηση στην εκκίνησή μας.

Από εκεί, θα ξεκινήσουμε όλοι μαζί το περπάτημά μας στο περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης, ένα πυκνό πευκοδάσος «πνεύμονα οξυγόνου» για την πόλη μας, που θα μας εκπλήξει ευχάριστα με τις πολλές εναλλαγές τοπίων!

Μονοπάτια, ξύλινα γεφυράκια, δασικοί δρόμοι, ενώ θα εξερευνήσουμε και άγνωστα περάσματα όπου το ανάγλυφο του εδάφους εκπλήσσει!

Θα φτάσουμε σε ισόπεδο πλάτωμα στα 425 μέτρα με εκπληκτική θέα όλης της Θεσσαλονίκης και εκεί θα κάνουμε 45λεπτη στάση για να απολαύσουμε το Μπλε Φεγγάρι! Μία πανσέληνο ξεχωριστή, που θα είναι η 2η στον ίδιο μήνα, πράγμα που συμβαίνει κατά μέσο όρο κάθε 2,7 χρόνια! Ο όρος Μπλε Φεγγάρι έχει και μεταφορική σημασία, η οποία τονίζει τη σπανιότητα του φαινομένου. Χαρακτηριστική είναι η αγγλική έκφραση «once in a blue moon», που σημαίνει πως κάτι συμβαίνει πολύ σπάνια!

Εκεί εμείς θα απολαύσουμε τη μοναδική Μπλε Πανσέληνο, πίνοντας και ένα ποτηράκι κρασί!

Στη συνέχεια, αφού φορέσουμε τους φακούς κεφαλής μας ή ανοίξουμε τους φακούς των κινητών μας, θα «κυκλώσουμε» τη διαδρομή μας περπατώντας μέσα στη νύχτα και κάτω από τον φεγγαρολουσμένο ουρανό της πόλης!

Επιστροφή στο σημείο εκκίνησης γύρω στις 22.00 – 22.15.

Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή, συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο info@greenoliver.gr ή καθημερινές 09.30 – 17.30 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534, ώστε να γίνει η κράτηση θέσης, που επιβεβαιώνεται με την κατάθεση 9€ τις επόμενες 3 εργάσιμες ημέρες.

Προηγούμενο άρθροΤα ‘ΒΑΤΡΑΧΙΑ’ του Αριστοφάνη κατακτούν το Ηρώδειο!
Επόμενο άρθροΗ Μαρία Κορινθίου ανακοίνωσε την υποψηφιότητα της στις εκλογές
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος