Τα εξωτικά δίδυμα νησάκια που «βυθίζονται»

Η Ελλάδα είναι γεμάτη εκπλήξεις και μικρούς κρυμμένους θησαυρούς. Μια από αυτές είναι τα εξωτικά δίδυμα νησάκια που «βυθίζονται» και μετά επανεμφανίζονται, μόλις μια ώρα μακριά από την Αθήνα, στην Ερέτρια, μια κωμόπολη λίγο έξω από τη Χαλκίδα στην Εύβοια.

Πρόκειται για δύο μικροσκοπικές νησίδες, οι οποίες βυθίζονται στην καταγάλανη θάλασσα και επανεμφανίζονται καθημερινά, λόγω ενός τοπικού φαινομένου.

Ο λόγος για το την Παλίρροια του Ευρίπου, ένα σύνθετο φαινόμενο που οφείλεται στις μοναδικές παλιρροϊκές δυνάμεις που παρατηρούνται στον Πορθμό του Ευρίπου, με τα ύδατα του διαύλου να κινούνται συνεχώς, ενώ συγχρόνως να αλλάζουν και φορά κίνησης, κατευθυνόμενα άλλοτε προς τον Βόρειο και άλλοτε προς το Νότιο Ευβοϊκό.

Τα δίδυμα ελληνικά νησάκια που «βυθίζονται» και ξαναεμφανίζονται - Newsbeast

Αυτά τα εξωτικά νησάκια, κάνουν την εμφάνιση τους το πρωί ενώ το απόγευμα μπορεί να μην υπάρχουν καθώς σκεπάζονται από τα καταγάλανα νερά. Το φαινόμενο αυτό εξαρτάται από την κίνηση του νερού στο στενό του Ευρίπου.

Το συγκεκριμένο σημείο που βρίσκονται τα δίδυμα νησάκια αποτελεί έναν τόπο εξαιρετικής ομορφιάς. Μόλις μια ώρα περίπου μακριά από την Αθήνα, έχετε την δυνατότητα να απολαύσετε τις βουτιές σας, στα κρυστάλλινα νερά απολαμβάνοντας ένα θαύμα της φύσης.

Tο συγκεκριμένο σημείο που βρίσκονται τα δίδυμα ελληνικά νησάκια αποτελεί έναν τόπο εξαιρετικής ομορφιάς. Έρχεσαι αντιμέτωπος με έναν επίγειο παράδεισο που σίγουρα δε φανταζόσουν ότι είναι τόσο κοντά στην Αθήνα. Σε σχεδόν μία ώρα θα είσαι έτοιμος να τον γνωρίσεις από κοντά γνωρίζοντας, βέβαια, ότι χρειάζεται κάποιο σκάφος για να κολυμπήσεις και στα νερά τους. Η εμπειρία είναι σίγουρα αξέχαστη.

Προηγούμενο άρθροΑφιέρωμα στη Δάφνη Ευαγγελάτου στο Μέγαρο Μουσικής
Επόμενο άρθροΒιβλία που θα σας ταξιδέψουν φέτος το καλοκαίρι…
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος