Αυξημένο είναι φέτος το επίδομα για το πετρέλαιο θέρμανσης που θα λάβουν οι δικαιούχοι, με το ΦΕΚ της υπουργικής απόφασης να προβλέπει δύο βασικές αλλαγές.

Συγκεκριμένα, κερδισμένοι είναι οι καινούργιοι δικαιούχοι που θα επιλέξουν για πρώτη φορά φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης, καθώς το επίδομα θα ανέρχεται έως και τα 1.600 ευρώ.

Παράλληλα, οι πολίτες που ζουν στις ορεινές περιοχές ενδέχεται να λάβουν επίδομα έως και 1.000 ευρώ, καθώς προβλέπεται ειδική προσαύξηση φέτος 25%.

Όσον αφορά στην προκαταβολή, προβλέπεται μόνο για όσους πήραν και πέρσι το επίδομα, καθώς θεωρητικά οι νέοι δικαιούχοι που προστέθηκαν φέτος έχουν τουλάχιστον 10% υψηλότερα εισοδήματα από τους περσινούς.

Δικαιούχοι για το επίδομα θέρμανσης φέτος είναι τα φυσικά πρόσωπα άγαμα ή έγγαμα ή σε κατάσταση χηρείας ή σε πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή εν διαστάσει ή διαζευγμένα, τα οποία για τη θέρμανσή τους καταναλώνουν:
    • πετρέλαιο εσωτερικής καύσης θέρμανσης
    • ή φωτιστικό πετρέλαιο (μπλε κηροζίνη)
    • ή φυσικό αέριο ή υγραέριο ή καυσόξυλα
    • ή βιομάζα (πέλετ)
  • ή θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Κυβέρνησης σε περίπτωση που ένας δικαιούχος έλαβε κατά τη χειμερινή περίοδο 2021/2022 προκαταβολή που υπολειπόταν του ήμισυ της αξίας των επιλέξιμων αγορών των επιδοτούμενων ειδών καυσίμων θέρμανσης ή θερμικής ενέργειας, τότε δεν είναι δικαιούχος προκαταβολής.

Σημειώνεται πως τις επόμενες ημέρες – πιθανότατα έως την Δευτέρα 7/11, αναμένεται να ανοίξει και η σχετική πλατφόρμα, MyΘερμανση, της ΑΑΔΕ για την υποβολή των αιτήσεων.

Προηγούμενο άρθροΣαν Σήμερα Έφυγε Απο Τη Ζωή Ο Αμερικανός Ηθοποιός Στιβ ΜακΚουίν
Επόμενο άρθροΗ «Σμύρνη μου Αγαπημένη» ταξιδεύει στην Αμερική
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος