Δεν έχουν τέλος οι αλλαγές και οι ανακατατάξεις στο Twitter, μετά την εξαγορά του απο τον Έλον Μασκ. Ο κολοσσός ενημέρωσε τους υπαλλήλους ότι τα κτήρια των γραφείων του θα κλείσουν προσωρινά για λίγες ημέρες
Οι εργαζόμενοι του Twitter ενημερώθηκαν ότι τα γραφεία τους θα κλείσουν και θα ανοίξουν ξανά τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, χωρίς να διευκρινίζεται ο λόγος.

Η νέα μυστηριώδης ανακοίνωση έρχεται εν μέσω αναφορών ότι μεγάλος αριθμός προσωπικού παραιτήθηκε, καθώς ο νέος ιδιοκτήτης Έλον Μασκ τους κάλεσε να συναινέσουν σε «πολλές ώρες δουλειάς σε συνθήκες έντασης» διαφορετικά να φύγουν. Το σχετικό μήνυμα αναφέρει μεταξύ άλλων «Συνεχίστε να συμμορφώνεστε με την πολιτική της εταιρείας, αποφεύγοντας να συζητάτε εμπιστευτικές πληροφορίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τον Τύπο ή αλλού».

Twitter: Διαβεβαιώσεις πως δεν έρχεται μακελειό απολύσεων από τον Έλον Μασκ  | in.gr

Αυτή την εβδομάδα ο Μασκ είπε στους εργαζόμενους του Twitter ότι πρέπει να δεσμευτούν πως θα εργάζονται πολλές ώρες και ότι θα «χρειάζεται να είναι εξαιρετικά σκληροπυρηνικοί» διαφορετικά να εγκαταλείψουν την εταιρεία, σύμφωνα με δημοσιεύματα.
Σε ένα email προς το προσωπικό, ο νέος ιδιοκτήτης της εταιρείας είπε ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να συμφωνήσουν με τη δέσμευση εάν θέλουν να παραμείνουν, ανέφερε η Washington Post. Όσοι δεν εγγραφούν μέχρι την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου θα λάβουν αποζημίωση απόλυσης τριών μηνών, διευκρίνισε ο Μασκ.

Νωρίτερα αυτό το μήνα η εταιρεία είπε ότι περιόριζε περίπου το 50% του εργατικού δυναμικού της. Η νέα ανακοίνωση ότι το Twitter έκλεισε προσωρινά τα γραφεία του ήρθε εν μέσω ενδείξεων ότι μεγάλος αριθμός εργαζομένων έχει εγκαταλείψει το «καράβι» καθώς δεν έχουν αποδεχτεί τους νέους όρους του Μασκ.

Εργαζόμενοι έχουν κοινοποιήσει tweet μετο hashtag #LoveWhereYouWorked και ένα emoji αποχαιρετισμού για να δείξουν ότι αποχωρούν από την εταιρεία. Πρώην εργαζόμενος στο Twitter που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του είπε στο BBC: «Νομίζω ότι όταν η σκόνη καθαρίσει σήμερα, πιθανότατα θα μείνουν λιγότεροι από 2.000 άνθρωποι», προσθέτοντας ότι όλοι στην ομάδα του είχαν απολυθεί.

 

«Ο διευθυντής εκείνης της ομάδας απολύθηκε. Και μετά απολύθηκε ο διευθυντής αυτού του διευθυντή. Το άτομο από πάνω ήταν ένα από τα στελέχη που απολύθηκε την πρώτη μέρα. Άρα δεν έχει μείνει κανείς σε αυτήν την αλυσίδα διοίκησης» Πριν αποκτήσει τον έλεγχο του Twitter ο Μασκ, η εταιρεία είχε περίπου 7.500 άτομα προσωπικό, ενώ αναφέρθηκε επίσης ότι απασχολούσε χιλιάδες συμβασιούχους εργαζομένους, η πλειονότητα των οποίων θεωρείται ότι είχαν απολυθεί.
«Δεν ήθελα να δουλέψω για κάποιον που μας απείλησε μέσω email πολλές φορές ότι μόνο οι σκληροπυρηνικοί εργαζόμενοι θα παραμείνουν εδώ, όταν δούλευα ήδη 60-70 ώρες την εβδομάδα», είπε κάποιος άλλος.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο έγινε διευθύνων σύμβουλος του Twitter μετά την εξαγορά της εταιρείας τον περασμένο μήνα έναντι 44 δισ. δολαρίων .Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις ανησυχίες ότι το Twitter βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής μετά την αποστολή του μηνύματος για το κλείσιμο των γραφείων του Twitter, ο Μασκ έγραψε στο Twitter: «Οι καλύτεροι άνθρωποι μένουν, οπότε δεν ανησυχώ πολύ». Σε ξεχωριστές αναρτήσεις δημοσίευσε στο Twitter ένα emoji με κρανίο και σταυρό και ένα μιμίδιο που δείχνει μια ταφόπλακα με το λογότυπο του Twitter πάνω της.

Προηγούμενο άρθροΜ. Συρεγγέλα : Μπαίνει Σε Λειτουργία Το Panic Button
Επόμενο άρθροΤΟ ΔΑΚΡΥ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ …. ΕΝΑΣ ΥΜΝΟΣ ΣΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ – ΑΠΟ 30/11 ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΜΗΝΗ