Μουσείο CupNoodles.

Ο χώρος είναι αφιερωμένος στον Momofuku Ando, ο οποίος θεωρείται ο πατέρας των noodles. Ήταν Αύγουστος του 1958 όταν ο Ιάπωνας, ύστερα από έρευνα ενός χρόνου, δημιούργησε στο κατώφλι του σπιτιού του στην πόλη Ikeda τα πρώτα στιγμιαία noodles στον κόσμο, τα Ramen Chicken.

Τα 10 πιο παράξενα μουσεία του κόσμου - HANIA.news

Τα noodles, ωστόσο, άρχισαν σιγά-σιγά να αποκτούν φήμη και θαυμαστές σε όλο τον κόσμο, φθάνοντας σήμερα να γίνουν ένα από τα πιο διάσημα «γρήγορα» φαγητά του κόσμου.

Τα 10 πιο παράξενα μουσεία στον κόσμο που σοκάρουν | Check In Cyprus

Σ’ αυτό το μουσείο, λοιπόν, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την εξέλιξη του συγκεκριμένου φαγητού αλλά και την ιστορία του εφευρέτη του, ακόμη και το πρώτο του ταξίδι στις ΗΠΑ προκειμένου να πείσει τα σούπερ μάρκετ να βάλουν στα ράφια τους αυτό το ξένο μέχρι τότε για εκείνους τρόφιμο.

Τα 12 πιο παράξενα μουσεία του κόσμου (Μέρος Α') - Frapress

Το Udon είναι ένα είδος ιαπωνικού noodle φτιαγμένο από σταρένιο αλεύρι και το οποίο συνήθως μπαίνει σε σούπες και οι Ιάπωνες το αγαπούν τόσο, ώστε έφτιαξαν ένα μουσείο για udon στην πόλη Κιότο. Εκεί θα δεις τα διαφορετικά μεγέθη, σχήματα και χρώματα των udon noodles σε μια τεράστια οθόνη, ενώ δίπλα θα βρεις τυπωμένη και τη σύντομη ιστορία της καταγωγής τους. Πιο εντυπωσιακός ο χάρτης της Ιαπωνίας με κάθε περιοχή να έχει σταμπαρισμένο το δικό της μπολ με udon noodles.

Τα 10 πιο παράξενα μουσεία του κόσμου

Θα επισκεφτείς οπωσδήποτε το πωλητήριο του μουσείου, όπου βρίσκεις και αγοράζεις πολλές ποικιλίες udon noodles και 2 βιβλία -ένα για ενήλικες και ένα για παιδιά- που περιγράφουν την κουλτούρα των noodles ανά τον κόσμο. Αν δεν έχεις δοκιμάσει αυτή την ποικιλία ζυμαρικών, το εστιατόριο του μουσείου έχει νόστιμες προτάσεις που θα απολαύσεις πολύ. Στο μενού τους συμπεριλαμβάνονται συνταγές από 27 παρακαλώ, διαφορετικούς νομούς της Ιαπωνίας.

5 μουσεία μάς ταξιδεύουν στις γεύσεις του κόσμου | www.olivemagazine.gr

Τα noodles ήταν από τα πρώτα ασιατικά πιάτα τα οποία έγιναν δημοφιλή στον δυτικό κόσμο, λόγω της ευκολίας παρασκευής τους αλλά και για τη σχετικά ήπια γεύση τους. Έκτοτε έχουμε αρχίσει να αφομοιώνουμε πιο «πολύπλοκες» γεύσεις, όπως τα κάρυ και το σούσι. Αν και στην Ευρώπη τα στιγμιαία noodles δεν έχουν την καλύτερη φήμη, λόγω της χαμηλής τους θρεπτικής αξίας, στην Ιαπωνία έχουν τεράστια απήχηση.

Προηγούμενο άρθροANT1+: Ιστορίες αληθινού εγκλήματος και επιστημονικής φαντασίας σε πρώτη προβολή.
Επόμενο άρθροΜεγάλος Αποχαιρετισμός για την Αννέζα Παπαδοπούλου.
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος