Μεγάλος Αποχαιρετισμός για την Αννέζα Παπαδοπούλου.

Θλίψη προκάλεσε στον χώρο του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου η είδηση για την απώλεια της σπουδαία ηθοποιού Αννέζα Παπαδοπούλου.

Η θεατρική πορεία της ταλαντούχας ηθοποιού ξεκίνησε από την πόλη της Θεσσαλονίκης. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του ΚΘΒΕ και στη συνέχεια παρέμεινε στο Κρατικό Θέατρο όπου από το 1974 και για δύο περίπου δεκαετίες συμμετείχε σε 19 παραστάσεις και συνεργάστηκε με μερικούς από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες του θεάτρου.

Η Αννέζα Παπαδοπούλου, ηθοποιός, σκηνοθέτης, δασκάλα υποκριτικής  ήταν ένας σπάνιος, σεμνός και ουσιαστικός άνθρωπος που δόθηκε  ολόψυχα και με ανιδιοτέλεια στην τέχνη της και πάντα δημιουργούσε ιδιαίτερη αίσθηση με τις δυνατές ερμηνείες της και τη φωτεινή προσωπικότητά της.  Όλες οι ιστορίες «είναι αλληγορίες. Καθρέφτης της ψυχής του θεατή» έλεγε.

Στη μακρόχρονη καλλιτεχνική της πορεία της συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο, με το Θέατρο Άττις, με το Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας κ.α. σε παραστάσεις στο θέατρο όπως:

  1. «Ευτυχισμένες Μέρες» (2020), «Φαέθων» (2015), «Ίων» (2003), «Βάκχες» (2017), «Αντιγόνη» (2016), «Ένας άνθρωπος για όλες τις εποχές» (2014), «Μisery» (2008), «Πριν την αποχώρηση» (1999).

Συγκλονιστικές ήταν οι ερμηνείες της  στη «Γέρμα» στον ομώνυμο ρόλο, στο «Μάνα Κουράγιο» ως «Βουβή Κατερίνα, στην «Όπερα της Πεντάρας» ως «Πόλυ» κ.ά.

Η αξιόλογη ηθοποιός συνεργάστηκε με τους σημαντικότερους σκηνοθέτες του θεάτρου και του κινηματογράφου ξεχωρίζοντας με τις ερμηνείες της.

 

Προηγούμενο άρθροΜουσείο CupNoodles.
Επόμενο άρθροΣαν Σήμερα Γεννήθηκε Ο Χαρίλαος Τρικούπης.
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος