Μουσείο Επιστημών του Λονδίνου: Αφιέρωμα στον «Black Panther»

H Marvel Studios συνεργάζεται με το Μουσείο Επιστημών του Λονδίνου για μία έκθεση αφιερωμένη στην ταινία «Black Panther».

Στην έκθεση που θα φιλοξενηθεί στη νέα γκαλερί «Technicians: The David Sainsbury Gallery» θα παρουσιαστεί το εργαστήριο της Σούρι, της εφευρέτριας τεχνολογίας, μικρότερης αδερφής του υπερήρωα, Τι’Τσάλα, την οποία υποδύθηκε η Λετίσια Ράιτ στην ταινία του 2018.

 artme  «Black Panther»

Επιπλέον οι επισκέπτες του Shuris’ Lab θα μπορούν να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους ως τεχνικοί σκηνικών ταινιών που προσαρμόζουν τον φωτισμό, ρυθμίζουν τον ήχο και τους διαλόγους σε κινούμενες εικόνες και χρησιμοποιώντας τεχνολογία οπτικών εφέ.

Η γκαλερί που θα εγκαινιαστεί τον Νοέμβριο επιδιώκει να αλλάξει τις αντιλήψεις για τα τεχνικά επαγγέλματα και για την υλοποίησή της συνεργάζονται επίσης το Ινστιτούτο Κένσινγκτον, το Εθνικό Σύστημα Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, η εταιρεία διανομής φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας, National Grid και το Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ.

Σε οθόνες θα προβάλλονται στιγμιότυπα από φαρμακοτεχνικούς που δημιουργούν ειδικά φάρμακα για ασθενείς στα νοσοκομεία του NHS και πώς το προσωπικό της National Grid κατασκευάζει και συντηρεί τεράστιες ανεμογεννήτριες.

artme Marvel Studios

Μεταξύ των εκθεμάτων είναι μια αποδομημένη κονσόλα παιχνιδιών και ένα προσθετικό πόδι κατασκευασμένο για χορευτή μπαλέτου από τεχνικούς προηγμένων κατασκευών στο Imperial College του Λονδίνου.

Η έκθεση διοργανώνεται μετά την πρόσφατη δημοσιοποίηση πορισμάτων έρευνας που δείχνει ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο χρειάζονται περίπου 800.000 τεχνικοί και μαθητευόμενοι για να καλύψουν τη ζήτηση και για την τόνωση της καινοτομίας και της οικονομικής ανάπτυξης.

artme black panther

Προηγούμενο άρθροΚώστας Μακεδόνας – Καλοκαιρινή περιοδεία 2022
Επόμενο άρθροΤάκης Ζαχαράτος: «Έλα μες την Αγκαλιά μου»- Περιοδεία Καλοκαίρι 2022
Columnist @ ARTME MAGAZINE - Η Μαρία Χαρίτου είναι δημοσιογράφος, αρθρογράφος και Μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.