Μια γυναίκα μετατρέπει Airstreams σε όμορφα σπίτια

Η ικανότητα να ξυπνάς σε διαφορετικό μέρος κάθε μέρα, να ζεις και να εργάζεσαι σε μερικά από τα πιο όμορφα μέρη του κόσμου και να νιώθεις απόλυτη ελευθερία — δεν είναι περίεργο που πολλοί άνθρωποι ονειρεύονται τη ζωή στο δρόμο.

14 kate oliver airstream

Η Kate Oliver όχι μόνο πέτυχε να κάνει τη ζωή με το φορτηγό πραγματικότητα — αλλά τη μετέτρεψε και σε επιχείρηση. Μαζί με τη σύζυγό της, Ellen Prasse, η Oliver ξεκίνησε το The Modern Caravan, μια επιχείρηση που τους ταξίδεψε σε όλη την Αμερική καθώς επισκεύαζαν παλιά βαν τροχόσπιτα Airstream — μια επιχείρηση που χτίστηκε στο πίσω μέρος της υπέροχης ανακαίνισης του πρώτου τους Airstream, Louise.

Η Oliver δημοσίευσε ένα βιβλίο, το “The Modern Caravan”  (κάτι σαν διαλογισμός για τη ζωή του φορτηγού) παρουσιάζοντας το προφίλ των ανθρώπων που έχουν αναπαλαιώσει τα δικά τους φορτηγά, εξετάζοντας τον τρόπο ζωής τους και τις συμβουλές ανακαίνισης. Αλλά είναι επίσης ένας οδηγός για την αισθητική της Oliver και της Prasse και για το πώς να πετύχετε αυτό το στυλ DIY. Γιατί, λένε, όλοι αγαπούν τον ανοιχτό δρόμο — ακόμα κι αν δεν ξέρουμε ακριβώς γιατί.

03 kate oliver airstream

Μεγαλώνοντας στο Midwest, η Oliver ένιωθε εκτός τόπου. «Ποτέ δεν ένιωσα ότι ταιριάζω και δεν πέρασα εύκολα παιδικά χρόνια», λέει. Αντίθετα, υποχώρησε στη φαντασία της, αποκαλώντας την τοπική βιβλιοθήκη «απόδρασή» της.

«Αρχικά ήταν όλα μυθοπλασία, μετά μια μέρα περιπλανήθηκα και βρήκα βιβλία αρχιτεκτονικής και εσωτερικής διακόσμησης και σκέφτηκα, «Θεέ μου, αυτά είναι αληθινά μέρη, υπάρχουν κάπου με ανθρώπους μέσα τους», λέει.

«Υπήρχε κάτι σε αυτές τις σελίδες και τις φωτογραφίες που μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου. Προφανώς οι φωτογραφίες ήταν σκηνοθετημένες, και το εννιάχρονο μυαλό μου δεν το ήξερε αυτό, αλλά συχνά ετοιμαζόταν φαγητό σε έναν πάγκο, και εγώ Σκέφτηκα ότι θέλω μια τέτοια ζωή, γεμάτη συγκεντρώσεις».

Πήρε αυτόν τον διαφορετικό τρόπο ζωής — αν και με έναν μάλλον διαφορετικό τρόπο από ό,τι φανταζόταν, κοιτάζοντας αυτά τα βιβλία της βιβλιοθήκης.

01 kate oliver airstream

Το 2013, η Oliver και η Prasse είχαν αρχίσει να μιλούν για το μέλλον. Ήθελαν κάτι περισσότερο για εκείνους και την τετράχρονη κόρη τους, αλλά δεν ήταν σίγουροι για το τι.

«Για έξι μήνες, καθόμασταν κάθε βράδυ πίνοντας τσάι, μιλώντας για το τι σήμαινε αυτό», λέει.

“Ποτέ δεν καταλήξαμε πραγματικά σε συμπέρασμα, αλλά ένα πρωί τον Ιανουάριο του 2014, έπεσα πάνω σε μερικές φωτογραφίες μιας μπάντας σε περιοδεία. Κάποιος στο συγκρότημα φαινόταν ότι είχε ένα παιδί και έπαιρνε το παιδί του σε περιοδεία.”

Ήταν μια στιγμή λάμπας…

02 kate oliver airstream

“Αυτό ήταν — σκέφτηκα, ξέρω ότι δεν έχουμε φορτηγό, αλλά αυτό πρέπει να κάνουμε. Έστειλα μήνυμα στη γυναίκα μου στη δουλειά και είπα, τι θα γινόταν αν πουλούσαμε τα πάντα, αγοράζαμε ένα φορτηγό και ταξιδέψαμε — και αυτή είπε ναι.”

Αυτό, όπως λέει η Oliver, ήταν αυτό. Το επόμενο πρωί, καθώς η Ellen πήγαινε στη δουλειά, η Oliver πήγε στη δουλειά, σχεδιάζοντας την αλλαγή του τρόπου ζωής τους. Το 2014, είπε, «δεν ήταν πολύ συνηθισμένο – η ζωή με βαν δεν ήταν κάτι». Παραδέχεται επίσης, «Δεν ξέραμε τι θα επακολουθούσε».

05 kate oliver airstream

Επειδή από τις φωτογραφίες στο Instagram, η μετατροπή ενός Airstream σε ένα τυχερό σπίτι φαίνεται αρκετά λαμπερή. Στην πραγματικότητα, λέει η Oliver, ήταν δύσκολη, όχι πάντα ευχάριστη και βαριά εργασία.

«Ελπίζαμε ότι θα βρίσκαμε ένα πραγματικά δροσερό vintage Airstream και ίσως να το ζωγραφίσουμε λίγο», λέει. Μετά από αρκετούς μήνες, βρήκαν ένα που φαινόταν να ταιριάζει με τον λογαριασμό — αλλά μετά το πήραν σπίτι.

«Μόλις αρχίσαμε να κάνουμε το βασικό σκάψιμο, είπαμε, «Θεέ μου, αυτό είναι ένα πολύ μεγαλύτερο έργο».

Τα ποντίκια είχαν μασήσει από τα ηλεκτρικά, που σημαίνει ότι όλο το πράγμα έπρεπε να καλωδιωθεί εκ νέου. Οι εσωτερικοί χώροι χρειάζονταν επίσης τεράστια δουλειά.

«Μέσα σε λίγους μήνες είχαμε πάει όλο το θέμα στο σασί και το κέλυφος», λέει ο Oliver.

«Θα μπορούσες να σταθείς με τα πόδια σου στη γη, αλλά ακόμα μέσα στο τρέιλερ σου».

Η Oliver δεν είχε καθόλου εμπειρία με εργασίες ανακαίνισης ή οικοδομής, αλλά η Prasse είχε — η μητέρα της είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός και είχε μάθει από την οικογένειά της που “φτιάχτηκε”. Η αγάπη της για τη γλυπτική σήμαινε επίσης ότι ήταν καλή με τα χέρια της και είχε ένα μάτι για αυτό που λειτουργούσε.

06 kate oliver airstream

Στο βιβλίο της, η Oliver μιλά για τη σωματικότητα της εργασίας — σκληρή χειρωνακτική εργασία που τους άλλαξε σωματικά. Το ότι το απόλαυσε ήταν μια έκπληξη, λέει: “Μόλις μπήκα σε μια ροή, απόλαυσα πραγματικά τη σωματική εργασία και έμεινα έκπληκτος με το πόσο καλά τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία μας έπαιξαν μεταξύ τους. Εκεί που δεν είχα δύναμη εκείνη έκανε και το αντίστροφο».

Σήμερα, οι άνθρωποι που κοιτάζουν τα τελικά προϊόντα τους ή ξεφυλλίζουν το βιβλίο της Kate Oliver δεν θα δουν τον «ιδρώτα, τα δάκρυα και τις κατάρες» που λέει ότι πηγαίνει στην ανακατασκευή ενός βαν — κυρίως λόγω όλων των στρωμάτων εργασίας.

Χρειάστηκε ένας χρόνος για να ανακαινίσουν το βαν που θα βάφτιζαν Λουίζ. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, πούλησαν το σπίτι τους και μετακόμισαν στο βαν, δημιουργώντας το σπίτι τους όπως ζούσαν σε αυτό. Δεκαοκτώ μήνες αργότερα, ήταν στο δρόμο. Ταξίδεψαν στις πολιτείες στη Λουίζ, ξαπλώνοντας στην έρημο και δίπλα στον ωκεανό, ζώντας το όνειρο ζωής του βαν.

08 kate oliver airstream

Ενώ ήταν στο δρόμο συνειδητοποίησαν ότι μπορούσαν να κάνουν μια επιχείρηση από ανακαίνιση. Η ιδέα ήταν απλή: να ταξιδέψουν με το Airstream τους στα σπίτια των πελατών, όπου θα δούλευαν επιτόπου, κάνοντας μεταμορφώσεις παλιών τζάλουδων σε στυλ Λουίζ σε κομψές κατασκηνώσεις.

Σήμερα, με τον πολλαπλασιασμό του κινήματος της «ζωής βαν» και τις εταιρείες που προσφέρουν υπηρεσίες μετασχηματισμού παντού, θα ήταν δύσκολο να ”φτιάξετε όνομα”. Αλλά το 2017 ήταν πιο εύκολο.

10 kate oliver airstream

«Ήμασταν στο γλυκό σημείο όπου ο τρόπος ζωής στα ταξίδια απογειωνόταν, πολλοί άλλοι δεν έκαναν αυτό που κάναμε εμείς και το Instagram αφορούσε την οργανική ανάπτυξη», λέει η Oliver.

Ταξίδεψαν στις Ηνωμένες Πολιτείες — αυτή τη φορά στο δεύτερο ανακαινισμένο Airstream τους, τον Ιούνιο — οδηγώντας στα σπίτια των πελατών και φτιάχνοντας τα φορτηγά τους επί τόπου. Είναι ενδιαφέρον ότι οι περισσότεροι από τους πελάτες τους ήταν γυναίκες — σε συνδυασμό, αλλά «με τις συζύγους τους να τα πηγαίνουν καλά», λέει η Όλιβερ.

13 kate oliver airstream

Πηγή:https://edition.cnn.com/travel/article/airstream-renovations-kate-oliver/index.html

Προηγούμενο άρθροΗ «ερυθρά γη» στην Ήπειρο που θυμίζει τον πλανήτη Άρη.
Επόμενο άρθροAthens Music Week 2022 – Open Call για νέους καλλιτέχνες.
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος