Μια εκπληκτική Γυάλινη παραλία

Το Fort Bragg, μια γοητευτική πόλη κατά μήκος της βόρειας ακτής της Καλιφόρνια, φιλοξενεί αυτή την εκπληκτική «γυάλινη παραλία» με την ονομασία Glass Beach. Από το 1906-1967, ο χώρος χρησιμοποιήθηκε ως  χωματερή. Οι κάτοικοι της περιοχής άφηναν εκεί τα παλιά τους αυτοκίνητα, μπουκάλια, συσκευές και μπαταρίες.

Μετά από απόφαση των Αρχών και παρέμβαση του Συμβουλίου Ποιότητας Υδατοπρομήθειας στη δεκαετία του 1960 και συγκεκριμένα το 1967, οι κάτοικοι σταμάτησαν να πετούν σκουπίδια και ακολούθησε ένα πρόγραμμα καθαρισμού μεγάλων ποσοτήτων απορριμμάτων κατά τη διάρκεια πολλών ετών. Σκοπός ήταν να καθαριστεί όλο η έστω το μεγαλύτερο μέρος της παραλίας. Τότε άρχισε το υπέροχο έργο της η φύση χαρίζοντας ένα μαγικό αποτέλεσμα.

Η γυάλινη παραλία κρύβει μια απίστευτη ιστορία | LIFESTYLE | thepressroom.gr

Οι λάτρεις της φύσης έχουν πολλά να εκτιμήσουν στην περιοχή χάρη στα μονοπάτια και τις απόψεις της. Το πιο ατρόμητο εγχείρημα ακόμα πιο βόρεια για να εξερευνήσετε το φαινόμενο της Γυάλινης Παραλίας, όπου φθαρμένα από τον ωκεανό υπολείμματα σπασμένου γυαλιού καλύπτουν αρκετούς μικρούς κολπίσκους.

Τα κύματα με τα χρόνια άρχισαν να καθαρίζουν μεγάλο μέρος της παραλίας ενώ ταυτόχρονα το συνεχές χτύπημα των κυμάτων στα γυαλιά δημιούργησε το μοναδικό αυτό αποτέλεσμα, την «Γυάλινη παραλία!». Τα γυαλιά και τα διάφορα κεραμικά χτυπιόνταν μεταξύ τους και δημιουργούσαν πολύ μικρά κομματάκια με τον καιρό. Έτσι μοιάζουν όλα με πολύχρωμα πετραδάκια.

Χωματερή μπουκαλιών έγινε "γυάλινη παραλία" | Perierga.gr

Τι κι αν κάποτε η η παραλία του Fort Bragg στην Καλιφόρνια αποτελούσε έναν σκουπιδότοπο, η φύση κατάφερε να μετατρέψει τους τόνους από πεταμένα γυάλινα μπουκάλια μπύρας, τα εκατοντάδες φανάρια αυτοκινήτων και άλλα αντικείμενα σε έναν πόλο έλξης δεκάδων χιλιάδων τουριστών ετησίως. Παράλληλα στο ίδιο σημείο δημιουργήθηκαν δύο ακόμη παρόμοιες με αυτή παραλίες.

Γυάλινη παραλία: Από χωματερή ένα φυσικό έργο τέχνης [εικόνες] - iefimerida.grΈνας μύθος λέει πως οι γοργόνες έκλαιγαν και τα δάκρυά τους έτρεχαν στις ακτές σαν θαλάσσιο γυαλί. Η ιστορία ξεκίνησε με μια γοργόνα που αγάπησε έναν ναύτη από μακριά και δάμασε τη φουρτουνιασμένη θάλασσα για να του σώσει τη ζωή. Ο Ποσειδώνας εξοργίστηκε και την έδιωξε στα βάθη. Από τότε, τα δάκρυα της γοργόνας ξεπλένονται σαν θαλασσινό γυαλί – αναμνηστικά ανεκπλήρωτης αγάπης. Στην πραγματικότητα, η προέλευση του θαλάσσιου γυαλιού Fort Bragg είναι πολύ πιο κοσμική.

Ο σκουπιδότοπος που έγινε μια 'γυάλινη'παραλία'!!!Eνα φυσικό έργο τέχνης!Που βρίσκεται;(photos)

Μάλιστα πολλοί τουρίστες θέλουν να πάρουν ένα αναμνηστικό από την παραλία, μερικά κομματάκι γυαλί, κάτι τέτοιο απαγορεύεται, καθώς αποτελεί μέρος της περιουσίας της California State Parks. Το παράξενο αυτό αξιοθέατο και η ιστορία του έχει κατατάξει μάλιστα την «Γυάλινη παραλία» σε μια από τις εντυπωσιακές παραλίες του κόσμου. Το σημείο είναι προσβάσιμο με τα πόδια ανεβαίνοντας μερικά βραχάκια.

 

Προηγούμενο άρθρο«Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 ημέρες» του Ιούλιου Βέρν σε περιοδεία
Επόμενο άρθροΕπεκτείνει τη λειτουργία του το myEFKAlive
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος