Το Movement Radio της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση παρουσίασε στις 12 Νοεμβρίου το ”Mediterranean Futures: On the Move” στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης.

Το Movement Radio και το  Syrian & Greek Youth Forum (SGYF, Φόρουμ Συριακής και Ελληνικής Νεολαίας) φτιάχνουν έναν δικό τους χάρτη και καλούν τ κοινό να περιπλανηθεί στην Κυψέλη, στη Φωκίωνος Νέγρη, στην Πατησίων και στην πλατεία Αγ. Γεωργίου, σε τέσσερις διαφορετικούς χώρους με επίκεντρο τη μουσική με το Mediterranean Futures: On the Move.

Τοποθετούν την περιοχή της Μεσογείου, ως μικρογραφία, σε μια περιοχή της Αθήνας και προσκαλούν το κοινό να ταξιδέψει με μοναδικό του εφόδιο το όραμα του κοινού μέλλοντος των λαών της Μεσογείου.

Επικεντρώνονται στην ιδέα της ελεύθερης μετακίνησης ανθρώπων και ιδεών μέσα από τις κοινές αφηγήσεις, τις κοινές ιστορίες και τους ήχους της περιοχής, σχεδιάζοντας διαδρομές μέσα στην Κυψέλη και αναδεικνύοντας τον πλούσιο μουσικό και πολιτισμικό χαρακτήρα της.

Μουσικοί και DJs του Movement Radio και του SGYF τοποθετούν ηχητικά σημάδια στη Δημοτική Αγορά και τα μπαρ Au Revoir, It’s a ΒΙΛΑΤΖ και Black & White.

Από το live των Ecko Bazz & STILL έως την big band, τους MCs και το μοναδικό μουσικό πρόγραμμα του Syrian & Greek Youth Forum, από τα DJ – sets των POLYXENE, Olenxxa, KEMAΛ, Chevy, Chico Naral έως συζητήσεις και την έκθεση φωτογραφίας της Πηνελόπης Γερασίμου, το Movement Radio μας προσκαλεί να αφουγκραστούμε τις μουσικές της πόλης με hip hop, rap, electro, ambient και όχι μόνο.

Η δράση ”Mediterranean Futures: On the Move” ξεκινάει στη Δημοτική Αγορά νωρίς το απόγευμα. Θα πραγματοποιηθεί live των Ecko Bazz και STILL, μια μοναδική συνεργασία του ράπερ από την Ουγκάντα και του Ιταλού μουσικού παραγωγού.

Το SGYF, σε συνεργασία με το συγκρότημα Ferket el Anwar, θα παρουσιάσει ένα μιούζικαλ με περφόρμερ από τη Συρία και την Ελλάδα. Οι μουσικοί Al Fawares θα παρουσιάσουν σύντομα μαθήματα του χορού dabke, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει εμφάνιση του Αιγύπτιου rapper Thomas.

Η Ελληνίδα DJ POLYXENE, με έδρα τη Βιέννη, θα τραβήξει το κοινό σε έναν ιστό από breaks, electro και ρυθμούς που ξεσηκώνουν. Η Olenxxa μας καλεί να βυθιστούμε σε έναν παράλληλο ηχητικό χωροχρόνο, με ένα αιθέριο, tribal απογευματινό set.

Προηγούμενο άρθροΣαν Σήμερα Ο Μάνος Χατζιδάκις Ιδρύει Την Ορχήστρα Των Χρωμάτων.
Επόμενο άρθροKiev City Ballet: “Καρυοθραύστης”