Η Λάβρυς παρουσιάζει ένα από τα σημαντικότερα μπαλέτα στον κόσμο, το Kiev City Ballet, στο ωραιότερο παραμύθι των Χριστουγέννων, τον Καρυοθραύστη. Μετά τις παραστάσεις τους στο Σικάγο και τη Νέα Υόρκη, η Αθήνα θα υποδεχτεί το γνωστό μπαλέτο ανήμερα των Χριστουγέννων, για 3 μόνο παραστάσεις, στις 25 & 26 Δεκεμβρίου στο Christmas Theater.

Δίκαια ο Καρυοθραύστης κατέχει ξεχωριστή θέση στο ρεπερτόριο του μπαλέτου και αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της μαγείας των Χριστουγέννων. Η ιστορία του βασίστηκε στη διασκευή από τον Αλέξανδρο Δουμά του παραμυθιού “Ο Καρυοθραύστης και ο βασιλιάς των ποντικών” του Ε. Τ. Α. Χόφμαν. Τα Χριστούγεννα προσφέρουν το κατάλληλο σκηνικό για τη φανταστική αυτή ιστορία. Φαντασία και πραγματικότητα, συνυπάρχουν μέσα από παράξενα και θαυμαστά περιστατικά και δημιουργούν μια συναρπαστική ιστορία, σε χορογραφία του Βασίλι Βαϊνόνεν.

Η μεγαλοφυής μουσική που έγραψε ο Τσαϊκόφσκι, είναι από τις πλέον αναγνωρίσιμες του διεθνούς ρεπερτορίου. Ο Τσαϊκόφσκι δημιούργησε τον “Καρυοθραύστη” για τα Μπαλέτα Κίροφ (τώρα γνωστά ως Μαρίνσκι) το 1892. Η λαμπρή του ενορχήστρωση και τα αρμονικά μελωδικά του περάσματα γοητεύουν και συγκινούν διαχρονικά, ανθρώπους όλων των ηλικιών και εθνοτήτων.

Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν δύο διεθνώς καταξιωμένοι σολίστες των Μπαλέτων του Κιέβου.

(Κλάρα-Μαρία): Oksana Bondarenko
(Πρίγκιπας-Καρυοθραύστης): Danyil Podhrushko

Προηγούμενο άρθρο”Mediterranean Futures: Communities: On the Move”
Επόμενο άρθροΠοιητική Συλλογή του Γιάννη Μεταξά: «Φεγγίτες»
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος