Νέο Βιβλίο : Mariana Leky

Τι κάνει κανείς όταν γνωρίζει την τελευταία μέρα της ζωής του; Τρεις φορές ένα σπάνιο ζώο εμφανίστηκε στα όνειρα της Ζέλμα και κάποιος συγχωριανός της πέθανε. Τώρα που το ονειρεύτηκε ξανά, θα συμβεί πάλι το ίδιο;
Η Λουίζε, η εγγονή της Ζέλμα, βλέπεις τους ανθρώπους γύρω της να αλλάζουν συμπεριφορά: θαμμένα μυστικά αποκαλύπτονται και αποφάσεις επισπεύδονται. Σε κρίσιμες στιγμές της ζωής της το όνειρο της γιαγιάς θα ωθήσει και τη Λουίζε σε σημαντικές αποφάσεις. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Gutenberg

“Ένα βιβλίο σαν τονωτικό για δύσκολους καιρούς πασπαλισμένο με μαγεία”. (Guardian)
Στα ευπώλητα μόλις εκδόθηκε στη Γερμανία, γοητεύει τους αναγνώστες όπου μεταφράζεται. Η Μαριάνα Λέκι συγκινεί με μια ασυνήθιστη ιστορία για τον έρωτα, την απώλεια, τον θάνατο, σ’ “έναν κόσμο όπου κάθε συνηθισμένη μέρα μπορεί να υπόσχεται κάτι υπέροχο”. (Kirkus)

Leky, Mariana | Βιβλιοπωλείο Πατάκη

Τo Όνειρο της Ζέλμα είναι ένα έξυπνο και ευαίσθητο έργο, στο χώρο του μαγικού ρεαλισμού, όχι και τόσο συχνού στη Γερμανία, τουλάχιστον στη λογοτεχνία. Βαθιὰ συγκινητικό, ασυνήθιστο, γοητευτικό, μας μεταφέρει στον μαγικο κόσμο των προκαταλήψεων και δεισιδαιμονιών, των κρυφών συναισθημάτων και της τρέλας, των μικρών και μεγάλων αδυναμιών των απλών ανθρώπων. Κυρίως είναι ένα βιβλίο για τον έρωτα, την αγάπη αλλά και τις χαμένες ευκαιρίες. Ένα μυθιστόρημα ευχάριστο, που μοιάζει με παραμύθι, αλλά, όπως τα παραμύθια, χτίζεται πάνω σε μεγάλες αλήθειες της ζωής. Και πρέπει να διαβαστεί σαν παραμύθι, με τον τρόπο που διαβάζουμε τις ιστορίες στα μικρά παιδιά: αργά, για να τις καταλαβαίνουν και να τις απολαμβάνουν.

(Από το εισαγωγικό σημείωμα της Ζωής Μπέλλα-Αρμάου)

Εκδοσεις Gutenberg

Προηγούμενο άρθροΤο Μοίρασμα Ενισχύει Τον Νόμο Της Έλξης.
Επόμενο άρθροJon Batiste: Θα πρωταγωνιστήσει στο μιούζικαλ «The Color Purple» του Steven Spielberg.
Columnist @ ARTME MAGAZINE - Η Μαρία Χαρίτου είναι δημοσιογράφος, αρθρογράφος και Μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.