Κορωνοϊός: Η άρση των μέτρων

Η άρση των υγειονομικών μέτρων έναντι του COVID -19 που ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ήταν λίγο – πολύ αναμενόμενη.

ygeiamou.gr | Το site για την καλή Υγεία, την σωστή Διατροφή και την Ευεξία

Μερίδα πολιτών και ιδιαίτερα των επαγγελματιών που προέρχονται από τον τουρισμό, ανέμεναν με ιδιαίτερη αγωνία εδώ και καιρό το πολυπόθητο άνοιγμα, το οποίο θα σηματοδοτήσει και την έναρξη του ελληνικού καλοκαιριού.

Κοροναϊός : Όλες οι αλλαγές από τις 4 Μαΐου - Σχολεία, μετακινήσεις, μάσκες, καταστήματα, εργασία | in.gr

Το μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων καθηγητής Ψυχιατρικής του ΑΠΘ, πρόεδρος της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας Βασίλειος – Παντελεήμων Μποζίκας, επισημαίνει ότι το γεγονός της ανακοίνωσης της άρσης των μέτρων μέχρι τέλος Αυγούστου, δεν σημαίνει ότι η Επιτροπή δεν θα παρακολουθεί εφεξής την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας

Νέα μέτρα: Έρχεται η σταδιακή κατάργηση - Το σχέδιο κυβέρνησης και ειδικών | Έθνος

Ο  χάρτης της χαλάρωσης από την Πρωτομαγιά

– από την 1η Μαΐου έως τις 31/08 αίρεται η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού και νόσησης σε όλους τους κλειστούς και ανοικτούς χώρους. Το συγκεκριμένο μέτρο θα επανεξεταστεί την 1η Σεπτεμβρίου.
– Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε, το επόμενο διάστημα θα επανεξεταστεί η επίδειξη του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού για την είσοδο στη χώρα.
– Η υποχρεωτική χρήση μάσκας για τους εσωτερικούς χώρους ισχύει μέχρι τις 31/5, πλην ορισμένων εξαιρέσεων που μένει να διευκρινιστούν.
– Όσον αφορά στα σχολεία, από την 1η Μαΐου καταργούνται και τα self test.
– Ακόμη, έως 31 Αυγούστου επανέρχεται η λειτουργία όλων των χώρων στο 100% και αίρεται κάθε μετρικός περιορισμός.
– Τέλος, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, το Πάσχα θα εορταστεί με τα τρέχοντα μέτρα με σύσταση μόνο για χρήση μάσκας, όπου υπάρχει συνωστισμός.

Από τον Σεπτέμβριο λοιπόν τα νεότερα, τότε που θα εξετάσουμε σοβαρά και τη διενέργεια της 4ης δόσης ή της δεύτερης αναμνηστικής στο ευρύ κοινό- μετά τις ηλικίες 80, 70 και 60- για τις οποίες άνοιξαν ήδη οι πλατφόρμες με ισχυρή σύσταση για εμβολιασμό, ενώ η πλατφόρμα των ραντεβού για τις ηλικίες 60 έως 69 θα ανοίξει αύριο Παρασκευή 15 Απριλίου.

Τότε που ίσως έχουμε ένα ακόμη εμβόλιο, το οποίο θα ήταν ευχής έργον να καλύπτει όλες τις μεταλλάξεις.

 

Άρση των μέτρων της εστίασης στις 17 Ιανουαρίου - iSelida.gr

Προηγούμενο άρθροLive Streaming – Λεωνίδας Καβάκος Συναυλία για την Ουκρανία στο Μέγαρο.
Επόμενο άρθροΤο Psaroloco έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά!
Columnist @ ARTME MAGAZINE - Η Μαρία Χαρίτου είναι δημοσιογράφος, αρθρογράφος και Μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.