Τρία έργα τέχνης του street art καλλιτέχνη Μπανσκι κατασχέθηκαν , στο πλαίσιο ποινικής έρευνας από τις αστυνομικές αρχές της νοτιοανατολικής Ουαλίας.

Ειδικότερα, η αστυνομία του Γκουέντ προχώρησε στην κατάσχεση ενός γλυπτού, ενός σατιρικού πορτρέτου της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ του Ηνωμένου Βασιλείου και ένα άλλο έργο του καλλιτέχνη.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της «Evening Standard», δικαστικά έγγραφα ανέφεραν ότι οι αρχές της Ουαλίας κατέσχεσαν επίσης το έργο του Banksy «White Tower», αξίας 2.085 δολαρίων. Οι κατασχέσεις των έργων τέχνης έγιναν τον Μάρτιο του 2021 στο πλαίσιο ποινικής έρευνας σε βάρος 35χρονου.

Σε ερώτηση της εφημερίδας, η αστυνομία του Γκουέντ δεν προχώρησε σε δηλώσεις σχετικά με την κατάσχεση των έργου τέχνης.

Δεν απαντήθηκαν οι ερωτήσεις «που βρίσκονται τα έργα» και «τι θα συμβεί στο μέλλον», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Από την αστυνομία διευκρινίστηκε μόνον ότι, δεν μπορεί να προβεί σε σχόλια εάν εκκρεμούν ποινικές διώξεις και ότι εντολή για τη συνέχιση παραμονής των έργων του Banksy, υπό την επίβλεψη της αστυνομίας εγκρίθηκε από το δικαστήριο του Νιούπορτ τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους. Η απόφαση αναμένεται να επανεξεταστεί στο τέλος του Μαρτίου.

Το γλυπτό, με τίτλο «Grappling Hook» δημιουργήθηκε από τον Banksy το 2017 για έκθεση με πολιτικό θέμα στο «The Walled Off Hotel» στη Βηθλεέμ. Το έργο τέχνης από ακρυλικό και σελάκ σε ξύλο απεικονίζει μορφή του Ιησού σε σταυρό που είναι επίσης στρατιωτικό άγκιστρο.

Τον Σεπτέμβριο του 2019, από τον οίκο Sotheby’s πωλήθηκε υπογεγραμμένη έκδοση του γλυπτού και ένα πρωτότυπο κουτί από χαρτόνι έναντι 130.264 δολαρίων.

Το έργο «Monkey Queen» είναι σειρά έγχρωμων αφισών του Banksy που δημιουργήθηκε το 2003. Από τον Sotheby’s πωλήθηκαν τουλάχιστον επτά εκδόσεις της αφίσας από 19.215 έως 64.674 δολάρια σε πολλές διαφορετικές δημοπρασίες από τον Σεπτέμβριο του 2019 έως τον Απρίλιο του 2022.

Προηγούμενο άρθροΈκθεση ”Βουλή των Ελλήνων- Σταθμοί μίας διαδρομής”
Επόμενο άρθροManu Bennett: The Rebel Issue
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος