Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, σε συνεργασία με τον Δήμο Παπάγου- Χολαργού, παρουσιάζει την έκθεση “Βουλή των Ελλήνων – Σταθμοί μίας διαδρομής” στην αίθουσα “Αλέκος Φασιανός”, στο Δημαρχείο Παπάγου- Χολαργού.

Η έκθεση είναι δίγλωσση (ελληνικά και αγγλικά), συνοδεύεται από έντυπο κατάλογο, ενημερωτικό φυλλάδιο, οπτικοακουστικό υλικό, διαδικτυακή εφαρμογή εικονικής περιήγησης και πλαισιώνεται από εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Τα τεκμήριά της αποτελούνται από αναπαραγωγές φωτογραφιών και εντύπων, από πιστά αντίγραφα αντικειμένων, γραφήματα με στατιστικά στοιχεία και χάρτες. Τα τεκμήρια προέρχονται από τη Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων, το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, το Μουσείο Μπενάκη, το Αρχείο ΕΡΤ, το Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους και πολλούς άλλους φορείς.

Στόχος της έκθεσης είναι η ανάδειξη της σημασίας και των ιδιαιτεροτήτων της ιστορικής διαδρομής του Κοινοβουλευτισμού στην Ελλάδα, μέσα από τα κομβικά γεγονότα που τον διαμόρφωσαν, τους πρωταγωνιστές του, τις νίκες του, τους κλυδωνισμούς και τις παλινωδίες που συνιστούν την ιστορία του. Έτσι, τα φωτογραφικά και γραπτά τεκμήρια αναπτύσσονται ακολουθώντας τα τέσσερα ιστορικά στάδια του θεσμού.

Οι επισκέπτες θα μπορούν να ξεφυλλίσουν και να μελετήσουν στις προθήκες της έκθεσης τις πιστές αναπαραγωγές και των εννέα ελληνικών Συνταγμάτων (από το πρώτο, του 1822, έως το σημερινό, του 1975).

Τέλος, οι επισκέπτες της έκθεσης θα μπορούν να δουν και να διαβάσουν βιβλία σχετικά με τη Δημοκρατία και την ιστορία του Κοινοβουλευτισμού από την πλούσια εκδοτική παραγωγή του Ιδρύματος της Βουλής.

Προηγούμενο άρθρο17ο Πανόραμα Οικολογικών Ταινιών
Επόμενο άρθροΚατάσχεση τριών έργων του Μπάνσκι από την αστυνομία της Ουαλίας