Καρλ Λάγκερφελντ: «Χρυσή» δημοπρασία με τα σχέδια του από τον οίκο Sotheby's.

Xρυσή αποδείχθηκε η δημοπρασία με σκίτσα μόδας του εκλιπόντος σχεδιαστή Καρλ Λάγκερφελντ, τα οποία πωλήθηκαν σε τιμή σχεδόν τριπλάσια της αρχικής εκτίμησης από τον οίκο Sotheby’s στο Παρίσι.

Τα έσοδα από τη δημοπρασία ανήλθαν στο ποσό των 350.406 ευρώ με το πιο ακριβό σκίτσο να είναι ένα πολύχρωμο για τον γαλλικό οίκο μόδας Chloé που σχεδιάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1970. Πουλήθηκε έναντι 40.320 ευρώ. Το παλαιότερο ήταν ένας φάκελος με 25 σκίτσα από το 1969, επίσης για την Chloé, ο οποίος έφτασε τα 32.760 ευρώ.

artme Καρλ Λάγκερφελντ: «Χρυσή» δημοπρασία με τα σχέδια του από τον οίκο Sotheby's.

Η επιμελήτρια της δημοπρασίας, Caroline Lescure λέει ότι ήταν «ο άνθρωπος του χαρτιού, κρατούσε τα πάντα και αυτό ήταν το αρχείο του». Και συνεχίζει:

«Ο Λάγκερφελντ ήταν μια ιδιοφυΐα της μόδας. Έμεινε πολλά χρόνια στην Chloé και τη Chanel, και πάντα ήθελε να κάνει ένα βήμα μπροστά. Bλέπουμε αυτό το όραμα στα σκίτσα του».

Ο εμβληματικός σχεδιαστής μόδας πέθανε μετά από μάχη με τον καρκίνο του παγκρέατος, σε ηλικία 85 ετών, τον Φεβρουάριο του 2019, στο Αμερικανικό Νοσοκομείο του Παρισιού, αφήνοντας ένα τεράστιο κενό στη βιομηχανία της μόδας ακόμη και σήμερα.

Η συντάκτρια μόδας Σούζι Μένκες, σε μια ανάρτησή της στο Instagram μετά την επίδειξη υψηλής ραπτικής του οίκου Chanel έγραψε: «Δύο λόγια πρέπει να ειπωθούν για την επίδειξη υψηλής ραπτικής της Chanel: Καρλ Λάγκερφελντ. Χωρίς την επιρροή του τα ρούχα έμοιαζαν βαρετά».

artme Καρλ Λάγκερφελντ: «Χρυσή» δημοπρασία με τα σχέδια του από τον οίκο Sotheby's.

Προηγούμενο άρθροAmy Winehouse: Ετοιμάζεται ταινία για τη ζωή της.
Επόμενο άρθροΣαν Σήμερα Αγωνίζονται Για Πρώτη Φορά Γυναίκες Αθλήτριες Στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Columnist @ ARTME MAGAZINE - Η Μαρία Χαρίτου είναι δημοσιογράφος, αρθρογράφος και Μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.