ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ [HUMAN TRAFFICKING]

ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ

ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Στα πλαίσια της 25ης Νοεμβρίου, η οποία έχει ανακηρυχθεί από την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ με απόφασή της στις 17 Νοεμβρίου του 1999 ως Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, η Α21 σε συνεργασία με τον διακεκριμένο σεναριογράφο, σκηνοθέτη και ιδρυτή του καλλιτεχνικού διαγωνισμού αφύπνισης για την εμπορία ανθρώπων humanslavery.gr Κωνσταντίνο Μουσούλη δημιούργησαν την καμπάνια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την εμπορία ανθρώπων με τον τίτλο: “ΜΕ ΒΛΕΠΕΙΣ ;” [“CAN YOU SEE ME”?].

 

Ο Διεθνής Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός με τον διακριτικό τίτλο Α21, που δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα με σκοπό την καταπολέμηση του φαινομένου της εμπορίας ανθρώπων, μέσω – μεταξύ άλλων – της ανάπτυξης δράσεων για την πρόληψη, αποτροπή και λήψη μέτρων για την καταπολέμηση πάσης φύσεως εμπορίας ανθρώπων, αλλά και της λειτουργίας της 24ωρης Γραμμής Καταπολέμησης της εμπορίας ανθρώπων 1109, όπου κάποιος μπορεί με ασφάλεια να πληροφορηθεί, ενημερωθεί και καταγγείλει ύποπτα περιστατικά, ενώνει τις δυνάμεις της με τον σκηνοθέτη Κωνσταντίνο Μουσούλη για την δημιουργία μιας πρωτότυπης φωτογράφισης με αισιόδοξο μήνυμα, σε συνεργασία με τον πολυβραβευμένο φωτογράφο Άκης Δουσλατζή από την Θεσσαλονίκη, και πρωταγωνιστούν η Μαρία Κορινθίου, η Έρρικα Πρεζεράκου και η Ιφιγένεια Τζόλα, οι οποίες υποδύονται πραγματικές γυναίκες που υπήρξαν θύματα εκμετάλλευσης και κατάφεραν να διασωθούν.

 

Η φωτογράφιση συνδέει το πριν και το μετά στη ζωή ενός θύματος. Το πριν, το ασπρόμαυρο όπου η γυναίκα ζούσε υπό συνθήκες σκλαβιάς και το μετά, το έγχρωμο όπου η γυναίκα αναπνέει τον αέρα της ελευθερίας. Στόχος της καμπάνιας είναι να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο αν υποπτευθεί κάτι να το αναφέρει στις Αρχές [«Αν υποψιάζεσαι κάτι ανάφερέ το»]. Οποιαδήποτε πληροφορία συνανθρώπων μας μπορεί να συνεισφέρει στη διάσωση θυμάτων από συνθήκες εκμετάλλευσης και εμπορίας.

Ειδικότερα, η εν λόγω κοινωνική φωτογράφιση ευαισθητοποίησης του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου, θα δημοσιευθεί στους επίσημους λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης [social media] της Α21 και της 1109, αυτήν την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022.

 

Πληροφορίες για την Εμπορία Ανθρώπων

Η εμπορία ανθρώπων είναι στη λίστα με τα τρία πιο κερδοφόρα εγκλήματα στον κόσμο μαζί με τη διακίνηση ναρκωτικών και όπλων. Πάνω από 20 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο το κόσμο είναι θύματα αναγκαστικής εργασίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης. Τα μισά από αυτά τα θύματα είναι παιδιά. Είναι ένα έγκλημα  το οποίο πέρα από φτωχές χώρες που είναι συχνό φαινόμενο, συμβαίνει και δίπλα μας και μας αφορά όλους.

Αντιδράστε…

 

Ευχαριστίες

Ευχαριστούμε, τον σκηνοθέτη Κωνσταντίνο Μουσούλη και τις πρωταγωνίστριες της φωτογράφισης Μαρία Κορινθίου, Έρρικα Πρεζεράκου και Ιφιγένεια Τζόλα για την φιλική τους συμμετοχή όπως επίσης και τους ηθοποιούς Δημήτρη Mαζιώτη, Δημήτρη Πελέκη,  Γιώργο Τζουβελέκη, Κωνσταντίνο Περιμένη, την Σοφία Καφρίτσα-Γεωργαντά, την Βασιλική Ζαφειριάδη και την Μαρία-Ευαγγελία Φαμέλη.

Η φωτογράφιση έγινε στο omicron στούντιο.

 

______________

 

Για περισσότερες πληροφορίες για το φαινόμενο της εμπορίας ανθρώπων και την καταπολέμηση της, επισκεφτείτε τις επίσημες σελίδες της Α21 και της Γραμμής 1109:

 

Α21 1109
Website: http://a21.gr Website: www.1109.gr
Facebook: A21 Greece Facebook: 1109 Greece
Instagram: @A21Greece Instagram: @1109_hotline_gr
Email: info@a21.gr Email: info@1109.gr
T: 2310 537690  

 

Προηγούμενο άρθροΈλατο 21 Μέτρων Θα Στολιστεί Φέτος Στην Πλατεία Συντάγματος
Επόμενο άρθροΔιεθνής Ημέρα Για Την Εξάλειψη Της Βίας Κατά Των Γυναικών