Ιαπωνική Τεχνική Προστατεύει Τα Δέντρα Απο Το Βάρος Του Χιονιού

Κατά τη διάρκεια των χειμωνιάτικων μηνών, πολλοί ιαπωνικοί κήποι αποκτούν παράξενες κωνικές δομές που ανεβαίνουν πάνω από τα δέντρα σαν στέμμα. Ονομάζονται Yukitsuri και σκοπός τους είναι να προστατεύσουν τα κλαδιά των δέντρων και των θάμνων από το βάρος του χιονιού.

Yukitsuri, a Sculptural Japanese Gardening Tradition, Is a Wonder to Behold | The Slowdown - Culture, Nature, Future
Υπάρχουν διάφοροι τρόποι κατασκευής τους, αλλά η πιο συνηθισμένη τεχνική περιλαμβάνει τη δημιουργία κωνικών δομών από σχοινί, που φαρδαίνουν στον κορμό του δέντρου και στενεύουν προς την κορυφή. Αυτές οι δομές εμποδίζουν τα κλαδιά να χαλαρώσουν και τελικά να σπάσουν, κάτω από το βάρος του χιονιού που συσσωρεύεται στην κορυφή.

雪吊り (yuki-tsuri) is a technique used to protect trees from heavy snow. Rope & bamboo-supported trees like this one are ubiquitous in… | Rare plants, Tree, Yuki
Όπως και πολλές άλλες ιαπωνικές τεχνικές, το yukitsuri είναι ένας συνδυασμός λειτουργικότητας και ομορφιάς. Τα σχοινιά ξεδιπλώνονται από την κορυφή σε ίσα διαστήματα, ενώ τα μήκη τους εναρμονίζονται τέλεια με τα ύψη των κλαδιών. Αν και η ακριβής προέλευση του yukitsuri είναι άγνωστη, η πρακτική πιστεύεται ότι ξεκίνησε στην περίοδο του Edo (1603-1868).

Yukitsuri - A Feat Accomplished through the Help of Many - Be Wa
Είναι γενικά αποδεκτό ότι οι αγρότες στη βόρεια Honshu ξεκίνησαν αυτές τις κατασκευές για να προστατεύσουν τις μηλιές από τις χιονοπτώσεις αργά το φθινόπωρο. Το Yukitsuri είναι ένα κοινό αξιοθέατο σε πολλούς δημόσιους κήπους κατά τους χειμερινούς μήνες, σε πάρκα και πλατείες.
Παρόλο που το Τόκιο δεν δέχεται πλέον πολλά χιόνια, τα yukitsuris εξακολουθούν να κατασκευάζονται ως σύμβολο για τον ερχομό του χειμώνα. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις τοποθετείται και φωτισμός στο εσωτερικό για ένα καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα το βράδυ.

Yukitsuri o Yuki zuri: nell'inverno giapponese la neve è appesa - Codiferro Master Gardener
Η διαδικασία σύνδεσης των σχοινιών yukitsuri ξεκινά στις αρχές Νοεμβρίου και διαρκεί περίπου έναν μήνα μέχρι να ολοκληρωθεί. Τα σχοινιά διατηρούνται μέχρι τις αρχές Μαρτίου, όταν λιώνει το χιόνι.

Προηγούμενο άρθροΤριήμερο 28ης Οκτωβρίου: Ποια μέρη έχουν την μεγαλύτερη ζήτηση!
Επόμενο άρθροΔιαγωνισμός Φωτογραφίας