Η «Πουτίγκα» της Βασίλισσας Ελισάβετ

Για του Βρετανούς, η πουτίγκα θεωρείται το παραδοσιακό τους έδεσμα και φυσικά δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τους εορτασμούς του πλατινένιου ιωβηλαίου της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Platinum Jubilee Pudding is not just a 'mere trifle' - How to nail the Royal recipe | Express.co.uk

Η πουτίγκα «Lemon Swiss Roll & Amaretti» με κρέμα λεμόνι, ζελέ, πλούσια σαντιγί και θρυμματισμένα μπισκότα αμαρέτι της κειμενογράφου Τζέμα Μέλβιν (Jemma Melvin), είναι η νικήτρια του «Platinum Jubilee Pudding», ανάμεσα σε 5.000 επιδόρπια που πήραν μέρος στο πρωτότυπο διαγωνισμό του παλατιού. Ανακηρύχθηκε η επίσημη πουτίγκα του πλατινένιου ιωβηλαίου της Βασίλισσας.

Platinum Pudding winner Jemma Melvin celebrates in Fortnum and Mason | Evening Standard

Η Μέλβιν, η οποία κατάγεται από το Σάουθπορτ της βορειοδυτικής Αγγλίας, δήλωσε ότι «αυτό το συγκεκριμένο γλυκό είναι φόρος τιμής σε τρεις γυναίκες: στη γιαγιά μου, στη νταντά μου και στη Βασίλισσα.

Jemma Melvin Archives - InStyle

«Η γιαγιά μου με έμαθε να ψήνω, μου έμαθε τα πάντα από την αρχή. Το χαρακτηριστικό πιάτο της νταντάς μου ήταν πάντα ένα Τράιφλ – συνηθίζαμε να την αποκαλούμε “Βασίλισσα των Τράιφλς”. Και η Βασίλισσα έφαγε επιδόρπιο λεμονιού στο γάμο της».

Η νικήτρια ανακοινώθηκε από τη δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλλα, σε τηλεοπτική εκπομπή και λίγο αργότερα οι διοργανωτές δημοσίευσαν τη συνταγή στο διαδίκτυο.

Queen's Jubilee: Copywriter Wins Royal Dessert Contest - 24 Hours World

Προηγούμενο άρθρο” Ιφιγένεια εν Αυλίδι ” στην Επίδαυρο
Επόμενο άρθροΣαν Σήμερα Ο Κομήτης Του Χάλεϊ Πέρασε Σε Απόσταση Αναπνοής Από Τη Γη
Columnist @ ARTME MAGAZINE - Η Μαρία Χαρίτου είναι δημοσιογράφος, αρθρογράφος και Μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.