Η παραλία των «διαμαντιών»

Γνωρίζατε ότι η Ισλανδία έχει μια παραλία με αστραφτερά κομμάτια πάγου, τα οποία λάμπουν σαν διαμάντια;

Είναι μία περιοχή μοναδικής ομορφιάς και σίγουρα αξίζει να το επισκεφτείς, αν λατρεύεις τέτοιου είδους ταξίδια!

Praia dos Diamantes, onde os diamantes não são eternos | Alma de Viajante

Το Diamond Beach είναι ένα μαγικό μέρος κοντά στον παγετώνα Jokulsarlon, είναι μια λωρίδα μαύρης άμμου που ανήκει στην παγετώδη πεδιάδα greater Breidamerkurokul, που βρίσκεται από τη λιμνοθάλασσα Jokulsarlon glacier στη νότια ακτή της Ισλανδίας.

Ισλανδία: Το υπερθέαμα του πάγου και η παραλία με τα διαμάντια - Carnet de Voyage

Πολύχρωμα παγόβουνα με τα πιο περίπλοκα σχήματα και απίστευτα μεγέθη είναι γεμάτα στη μαύρη ακτή. Τα παγόβουνα φτάνουν σε μια μαύρη παραλία από τον παγετώνα . Μερικοί ζουν για περισσότερα από 1000 χρόνια, άλλοι έχουν λιώσει εδώ και πολύ καιρό, οι μικρότεροι επιβιώνουν τις τελευταίες ημέρες.

Οι 5+1 πιο εντυπωσιακές «μαύρες» παραλίες της Ισλανδίας - Γεωγραφικοί

Οι τουρίστες περιπλανιούνται μεταξύ μαύρων και μπλε μπλοκ, φωτογραφίζουν στο φόντο τεράστιων διαφανών ογκόλιθων, παρόμοια με τα εξωτικά ζώα. Μερικοί κινούνται γύρω από τεράστιες περιστροφές πάγου σε μια βάρκα. Αν και, πρόσφατα, αυτό το είδος ψυχαγωγίας έχει ανασταλεί.

Ο Γύρος Της Ισλανδίας – Ταξιδευτές Travellers

Οι ταξιδιώτες πρέπει να είναι προσεκτικοί και να ακολουθούν όλες τις προφυλάξεις ασφαλείας. Όσοι ξεχνούν τις ταχείες παλίρροιες που υπάρχουν εδώ, προσπαθούν να ανέβουν μακριά από το στερεό ηφαιστειακό έδαφος, διατρέχουν τον κίνδυνο να θάβονται μέσα από αυτήν την απίστευτη παραπλανητική ομορφιά.

Ο Γύρος Της Ισλανδίας – Ταξιδευτές Travellers

Η πιο κατάλληλη στιγμή για να επισκεφθείτε την παραλία είναι το πρωί ή το ηλιοβασίλεμα, όταν δεν υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι στην ακτή και θραύσματα πάγου στις ακτίνες του λαμπρού φωτός με όλες τις αποχρώσεις του ουράνιου τόξου. Κάθε φορά που εμφανίζεται εδώ, το τοπίο δεν θα είναι ποτέ όπως το προηγούμενο, το τοπίο αλλάζει συνεχώς, όπως ο καιρός στην Ισλανδία.

Praia dos Diamantes, onde os diamantes não são eternos | Alma de Viajante

Οι οργανωμένες περιηγήσεις στον παγετώνα εξαλείφουν την ανάγκη ανεξάρτητης προετοιμασίας της διαδρομής και όλου του απαραίτητου εξοπλισμού. Οι έμπειροι οδηγοί έχουν το σύνολο των απαραίτητων δεξιοτήτων και εξοπλισμού για τέτοια ταξίδια. Το ταξίδι με έναν λογικό σύντροφο είναι εγγυημένο ότι είναι ασφαλές.

Προηγούμενο άρθροΠροετοιμασία για Εισαγωγικές Εξετάσεις σε Δραματικές Σχολές
Επόμενο άρθροVamvakou Experience Festival 2022
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος