Η Λίμνη με τις βούλες

Είναι σίγουρα ένα από τα πιο παράξενα μέρη του κόσμου, μια λίμνη διαφορετική από τις άλλες!

Το χειμώνα και την άνοιξη, η Spotted Lake ή αλλιώς η λίμνη με τις βούλες που βρίσκεται βορειοδυτικά του Osoyoos στην κοιλάδα Okanagan της Βρετανικής Κολούμπια στον Καναδά μοιάζει με ένα μαγευτικό μέρος που κρύβει ένα μυστήριο. Το καλοκαίρι, καθώς το μεγαλύτερο μέρος του νερού εξατμίζεται, εκατοντάδες τεράστιες κίτρινες, πράσινες και γαλάζιες κηλίδες εμφανίζονται στην επιφάνεια.

Μια παράξενη λίμνη με… κηλίδες στον Καναδά! | Perierga.gr

Οι πολύχρωμες κηλίδες είναι αποτέλεσμα της υψηλής συγκέντρωσης ορυκτών στο νερό, όπως ασβέστιο, θειικά άλατα νατρίου και θειικό μαγνήσιο, που προέρχονται από τους γύρω λόφους, καταλήγοντας στο νερό με την βροχή. Τα διάφορα χρώματα εξαρτώνται από τη συγκέντρωση του κάθε ορυκτού σε κάθε κηλίδα.Το περισσότερο νερό όταν εξατμίζεται αποκαλύπτονται χρωματιστά μέταλλα και ορυκτά.

Το μυστήριο της μαγικής πουά λίμνης του Καναδά - Γεωγραφικοί

Η Spotted Lake θεωρείται ιερός τόπος εδώ και αιώνες από τους αυτόχθονες πληθυσμούς του Okanagan Nation, σύμφωνα με το Κέντρο Επισκεπτών της Βρετανικής Κολούμπια, που πίστευαν ότι καθένας από τους διαφορετικούς κύκλους είχε και διαφορετικές θεραπευτικές και φαρμακευτικές ιδιότητες.

Το μυστήριο της μαγικής πουά λίμνης του Καναδά - Γεωγραφικοί

Η έκταση που περιβάλλει τη λίμνη ήταν ιδιόκτητη (οικογένεια Ernest Smith) για πολλά χρόνια, αλλά αποκτήθηκε προς όφελος και χρήση των Okanagan το 2001. Η αγορά των 54 στρεμμάτων προς 720.000$ εξασφάλισε ότι η γη θα προστατευόταν από την ανάπτυξη και θα παραμείνει ένας πολιτιστικός και περιβαλλοντικός χώρος.

This incredible lake in British Columbia is covered in colourful spots

Κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, ορυκτά από τη λίμνη χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή πυρομαχικών, ενώ όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, πριν από αυτή την εξόρυξη τα χρώματα στις κηλίδες ήταν πολύ πιο έντονα.

Πλήθος επισκεπτών φτάνει εδώ ετησίως για να δει την υπέροχη εικόνα, όμως δεν μπορούν να φτάσουν και πολύ κοντά. Έχει κατασκευαστεί ένας φράκτης για την προστασία της περιοχής με μια πινακίδα που εξηγεί ότι είναι μια πολιτιστικά και οικολογικά ευαίσθητη περιοχή. Αλλά κατά μήκος της εθνικής οδού υπάρχουν αρκετά σποτς για να θαυμάσετε τη διάσημη πουά λίμνη.

Προηγούμενο άρθρο34η Έκθεση Βιβλίου
Επόμενο άρθροΌσα θα δούμε στο Netflix τον Ιούνιο
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος