Η «κρυμμένη» αμμώδης παραλία της Μεσσηνίας.

Η ομορφότερη φυσική πισίνα της Μεσογείου βρίσκεται στην Ελλάδα και μπορείτε να την απολαύσετε.Πρόκειται για την Γλώσσα, μια παραλία που βρίσκεται στη σκιά της διάσημης Βοιδοκοιλιάς.

Κοντά στο Πετροχώρι, ονομάστηκε έτσι λόγω του σχήματός της που μοιάζει με γλώσσα, ενώ από ένα μικρό άνοιγμα εισχωρεί σε αυτή το νερό της θάλασσας, σχηματίζοντας μια φυσική πισίνα!

Δεν την γνωρίζουν πολλοί αν και βρίσκεται στη σκιά της διάσημης παραλίας Βοιδοκοιλιάς στην Μεσσηνία.

Η παραλία βρίσκεται κοντά στο χωριό Πετροχώρι και ονομάστηκε έτσι λόγω του σχήματός της που μοιάζει με γλώσσα, ενώ από ένα μικρό άνοιγμα εισχωρεί σε αυτή το νερό της θάλασσας, σχηματίζοντας μια φυσική πισίνα.

Οι βράχοι που την περιβάλλουν και μπαίνουν βαθιά μέσα στη θάλασσα, σχηματίζουν ένα μικρό στενό στόμιο, που ίσα-ίσα επιτρέπει την είσοδο του νερού.

Τα νερά στον μικρό κολπίσκο είναι διάφανα και η παραλία αμμώδης.

Το δάσος που φθάνει μέχρι τις παρυφές της παραλίας δημιουργεί ένα σκηνικό μοναδικό. Είναι ένα ήσυχο σημείο που συνήθως προσελκύει γυμνιστές, ενώ για τουλάχιστον 16 χρόνια, ζούσε ο περίφημος «Φωτάρας», Βυρωνιότης με καταγωγή από τη Μικρά Ασία, που έμενε σε μια αυτοσχέδια καλύβα τουλάχιστον τους μισούς μήνες του χρόνου.

Η παραλία Γλώσσα ενδείκνυται για άτομα που θέλουν να περάσουν ήρεμες και χαλαρές διακοπές.

Προηγούμενο άρθροΦαντάσου την Πόλη σου Αύριο!
Επόμενο άρθροΣαν Σήμερα Έφυγε Από Τη Ζωή Ο Γιάννης Πουλόπουλος.
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος