Η Κόκκινη Παραλία στο Panjin

Η άμμος είναι πιθανότατα το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό κάποιου όταν σκέφτεται την παραλία. Παρόλα αυτά, κάτι τέτοιο δεν ισχύει για την Κόκκινη Παραλία του Panjin , η οποία είναι κυριολεκτικά κόκκινη, ενώ δεν καλύπτεται καθόλου από άμμο.

Η Κόκκινη Παραλία Panjin βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της Κίνας. Είναι μια παραλία που απέχει περίπου 30 χλμ. από την κινεζική πόλη Panjin. Τα φύκια της (Suaeda) με τα συστατικά που περιέχουν δίνουν στην παραλία αυτό το ξεχωριστό χρώμα. Βρίσκονται στην κοίτη του ποταμού Liaoha, στα βάθη ενός από τα μεγαλύτερα έλη του κόσμου.

Η εκπληκτική Κόκκινη Παραλία στο Panjin της Κίνας (4)

Πιο συγκεκριμένα, τα φύκια της παραλίας από τον μήνα Απρίλιο μέχρι και το Μάιο είναι χρώματος έντονο πράσινο. Η παρουσία αλατιού ευνοεί το χρωματισμό που παίρνουν τα φύκια. Σιγά σιγά το καλοκαίρι παίρνουν το κόκκινο χρώμα. Τον δε Σεπτέμβριο καταλήγουν στο να έχουν ένα κατακόκκινο χρώμα..

Η μαγευτική "Κόκκινη Παραλία", που σχηματίζεται από σπάνια φύκια. Το φαινόμενο που συμβαίνει μια φορά τον χρόνο στην περιοχή που φιλοξενεί 260 είδη πουλιών και 399 είδη ζώων - ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Η Κόκκινη παραλία βρίσκεται στον μεγαλύτερο υγροβιότοπο και καλαμιώνα στον κόσμο και στην πραγματικότητα φιλοξενεί το πιο ολοκληρωμένο οικοσύστημα που μπορεί να βρεθεί. Η περιοχή έχει φιλοξενήσει περισσότερα από 260 είδη πουλιών και 399 είδη άγριων ζώων. Μπορείτε να βρείτε τα απειλούμενα γερανούς στέμμα και μαύρο ράμφος Γλάροι εκεί, η οποία είναι ο λόγος που η περιοχή είναι ακόμη ονομάζεται “σπίτι των γερανών”.

Η εκπληκτική Κόκκινη Παραλία στο Panjin της Κίνας (3)

Εκατομμύρια πτηνά έως και 172 διαφορετικών ειδών σταματούν στην περιοχή κατά τη διάρκεια της μετανάστευσης, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 20 ειδών που απειλούνται με εξαφάνιση, όπως ο γερανός ερυθρόστεφανος , ο γερανός ντεμουάζ , ο λευκός πελαργός , ο μαύρος πελαργός , η ασπρομέτωπη χήνα , ο κύκνος και ο κοκκινοκύκνος και καφέ γκοσάουκ.

La plage rouge de Panjin en Chine - Arts in the City

Προκειμένου να διατηρηθεί το οικοσύστημα ασφαλές, η περιοχή έχει ανακηρυχθεί προστατευόμενη από το κράτος από το 1988. Αν και το μεγαλύτερο μέρος της Κόκκινης Παραλίας είναι κλειστό προς το κοινό, υπάρχει ακόμα ένα μικρό κομμάτι ανοιχτό για τους τουρίστες.

Η μαγευτική "Κόκκινη Παραλία", που σχηματίζεται από σπάνια φύκια. Το φαινόμενο που συμβαίνει μια φορά τον χρόνο στην περιοχή που φιλοξενεί 260 είδη πουλιών και 399 είδη ζώων - ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Η καλύτερη περίοδος για να επισκεφθεί κανείς το πάρκο είναι ο Σεπτέμβριος.

Προηγούμενο άρθροΒρυξέλλες: Musée des Instruments de Musique
Επόμενο άρθροΣαν Σήμερα Γεννήθηκε Ο Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος