Η Ελλάδα ανάμεσα στις ασφαλέστερες χώρες για διακοπές το 2022!

Στις πιο ασφαλείς χώρες της Ευρώπης για διακοπές το 2022 συγκαταλέγεται και η Ελλάδα σύμφωνα με έρευνα του Forbes Advisor!

Οι 10 καλύτερες παραλίες σε όλη την Ελλάδα!!!(photo)

Η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις πιο ασφαλείς χώρες της Ευρώπης για διακοπές το 2022, σύμφωνα με έρευνα του Forbes Advisor. Η έρευνα ανέλυσε μετρήσεις όπως η ποιότητα των νερών κολύμβησης, η υγειονομική περίθαλψη, το ποσοστό κλοπών και ανθρωποκτονιών και συγχώνευσε τα αποτελέσματα σε μια τελική βαθμολογία ασφάλειας, για να ανακαλύψει τους ασφαλέστερους προορισμούς διακοπών για το 2022.

Η Ελλάδα ανάμεσα στις πιο ασφαλείς χώρες για καλοκαιρινές διακοπές το 2022  | forkeratea.com

Στη διάκριση αυτή, σημαντικό ρόλο παίζουν οι εξωτικές παραλίες, το ευνοϊκό κλίμα, αλλά και η πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας. Υπάρχει, ωστόσο, και μία ακόμη σημαντική παράμετρος, η οποία επηρεάζει την επιλογή του κατάλληλου προορισμού.

Αυτές είναι οι 10 καλύτερες παραλίες της Ελλάδας (Photos | Video) | ΤΟ  ΠΟΝΤΙΚΙ

Η Ελλάδα έφτασε στο σκορ 75/100 μονάδων στον τελικό δείκτη ασφάλειας. Η χώρα σημείωσε υψηλή βαθμολογία – στο 98 τοις εκατό – για τα εξαιρετικά νερά κολύμβησης. Έφτασε επίσης τις 615 μονάδες στον Euro Health Consumer Index για την ποιότητα του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης, ενώ η μέση συγκέντρωση 19 PM2,5 αφορά την ποιότητα του αέρα της.
Lonely Planet: Αυτές είναι οι 11 καλύτερες παραλίες της Ελλάδας (pics) -  TRAVEL
Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι ο αριθμός των κλοπών ανά 100.000 κατοίκους είναι 583,48 και οι ανθρωποκτονίες ανά εκατομμύριο σε 7,29.Σύμφωνα με το Forbes Advisor, η Ελβετία είναι η πιο ασφαλής χώρα για να επισκεφθείτε φέτος, με βαθμολογία ασφαλείας 88,3. Ακολουθούν η Σλοβενία, η Πορτογαλία, η Αυστρία και η Γερμανία.
Γαλάζιες σημαίες 2022: Δεύτερη παγκοσμίως η Ελλάδα - Αυτές είναι οι 581  παραλίες που βραβεύτηκαν - Newsbomb - Ειδησεις - News
Μπορεί η Ελλάδα να μην βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τις πιο ασφαλείς χώρες της Ευρώπης για καλοκαιρινές διακοπές, ωστόσο, κατέχει μία αρκετά υψηλή θέση, γεγονός που δεν οφείλεται μόνο στο γαλάζιο, τη θάλασσα και τον πολιτισμό της.
Η πιο όμορφη παραλία στον κόσμο είναι ελληνική! | Fortunegreece.com
Οι ομορφιές της Ελλάδας, όπως μπορεί να αντιληφθεί κάποιος, είναι δικαίως ξακουστές στα πέρατα του κόσμου, χάρη στη μαγευτική ακτογραμμή της, τη γευστική και ιδιαίτερη γαστρονομία της, την ιστορία, τις παραδόσεις αλλά και την πληθώρα επιλογών για δραστηριότητες, ωστόσο, η ασφάλεια που παρέχει στους ταξιδιώτες, έτσι ώστε να μπορούν να απολαύσουν καθένα από τα παραπάνω πλεονεκτήματά της είναι -αναμφίβολα- η Νο1 προτεραιότητα.
Προηγούμενο άρθροΣύσταση ECDC: Ποιοι πρέπει να κάνουν τέταρτη δόση εμβολίου.
Επόμενο άρθροShawn Mendes: Ακύρωσε την παγκόσμια περιοδεία του.
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος