Κάνε το πρώτο βήμα, ετοιμάσου για το μεγάλο άλμα. Γίνε τώρα μέλος της Ακαδημίας των αδερφών Αντετοκούνμπο, δωρεάν.

Είσαι 10 έως 16 ετών, από κάποια γειτονιά της Αθήνας, και θέλεις να αναπτύξεις το ταλέντο σου και να ασχοληθείς με ένα άθλημα που αγαπάς αλλά δεν είχες ποτέ την ευκαιρία; Ή είσαι 18 έως 25 ετών και θέλεις να ασχοληθείς με την προπονητική, να νιώσεις το συναίσθημα της ομάδας και να αποκτήσεις εμπειρίες για ένα καινούριο κεφάλαιο στη ζωή σου;

Το όραμα της AntetokounBros Academy είναι να αποτελέσει ένα κοινωφελές πρόγραμμα στην Αθήνα, το οποίο να συνδυάζει αθλητικές δεξιότητες και δεξιότητες ζωής, προκειμένου να απελευθερώσει ευκαιρίες ανάπτυξης για 100 παιδιά κάθε χρόνο. Το πρόγραμμα αποτελεί μέρος του οράματος του CAF Foundation, που συνοψίζεται στο μότο “η ευκαιρία τροφοδοτεί δυνατότητες”, και δημιουργήθηκε από τον Γιάννη, τον Θανάση, τον Κώστα και τον Άλεξ Αντετοκούνμπο, σε συνεργασία με τη Nike και το Ίδρυμα Ωνάση. Μέσα από εβδομαδιαίες προπονήσεις μπάσκετ, εργαστήρια, ομιλίες και υποτροφίες, το πρόγραμμα αποσκοπεί να δώσει τις ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους που θα ωφεληθούν περισσότερο από αυτό.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με τη συμβολή της Nike, που εστιάζει στο παιχνίδι για να βοηθήσει όλα τα παιδιά να ξεδιπλώσουν πλήρως τις δυνατότητές τους επειδή μια ενεργή επόμενη γενιά σημαίνει ένα πιο δίκαιο και καλύτερο μέλλον, του Ιδρύματος Ωνάση, το οποίο επιμελείται και υλοποιεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα σπουδών για τις δεξιότητες ζωής, καθώς και του Οργανισμού Eurohoops που έχει αναλάβει την υλοποίηση των προπονήσεων μπάσκετ αλλά τη συνολική εφαρμογή του προγράμματος.

Επικεφαλής προπονήτρια είναι  η Εβίνα Μάλτση, θρυλική μορφή του μπάσκετ που έχει γράψει ιστορία με τα κατορθώματα, τις επιδόσεις και το αθλητικό ήθος της.

Το πρόγραμμα της AntetokounBros Academy περιλαμβάνει προπονήσεις μπάσκετ δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Σαββατοκύριακο, που διεξάγονται στα δύο ανακαινισμένα από τη Nike γήπεδα μπάσκετ στις περιοχές των Σεπολίων και των Αμπελοκήπων, με τη στήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΟΠΑΝΔΑ), της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης, του ΤΕΒΑ και του Κέντρου Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αθηναίων.

Το πρόγραμμα υλοποιείται στα γήπεδα μπάσκετ των Σεπολίων (Μανιτάκη 46) και των Αμπελοκήπων (Αργολίδος 23), με τη στήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).
Μάθε περισσότερες σχετικά με την AntetokounBros Academy εδώ.

Προηγούμενο άρθροΤα γλυπτά του Ζογγολόπουλου έγιναν πορτοκαλί για τη διεθνή καμπάνια της UNESCO
Επόμενο άρθρο8η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης