Γυμνάσια-Λύκεια: Το πρόγραμμα των Προαγωγικών, Απολυτηρίων και Πανελλαδικών Εξετάσεων
Από τις 23 Μαϊου μέχρι και 30 Ιουνίου οι Προαγωγικές, Απολυτήριες και Πανελλαδικές εξετάσεις

20 μέρες περίπου μετά το τέλος των διακοπών του Πάσχα και το άνοιγμα των σχολείων (Τρίτη 3 Μαϊου), ξεκινάει εξεταστικός μαραθώνιος, καθώς από τις 23 Μαΐου ως το τέλος Ιουνίου, εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές των Γυμνασίων, των Λυκείων και των ΕΠΑΛ της χώρας θα συμμετάσχουν σε προαγωγικές, απολυτήριες και πανελλαδικές εξετάσεις.

Αν «κοκκινίσει» Αττική κλείνουν Λύκεια -click away σε λιανεμπόριο -Η κινητικότητα φοβίζει

Στα γυμνάσια

Με το δεδομένο ότι τα μαθήματα λήγουν στις 30 Μαϊου οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις θα γίνουν από την 1η ως τις 15 Ιουνίου παράλληλα με την περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων αλλά τις ημέρες όπου δεν θα βρίσκεται σε εξέλιξη η εθνική διαδικασία για τα ΑΕΙ.

Όπως είναι ήδη γνωστό φέτος τα μαθήματα στα Γυμνάσια μετά το Πάσχα αρχίζουν την Τρίτη 3 Μαΐου και θα ολοκληρωθούν την Δευτέρα 30 Μαΐου

H αξιολόγηση των μαθητών του Γυμνασίου προκύπτει από τον συνδυασμό του Π.Δ. 126/2016 και το νόμο 4692/2020 που τροποποίησε  κάποιες διατάξεις του.

Τα μαθήματα τα οποία εξετάζονται στις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις είναι :

1) Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία (Γλωσσική Διδασκαλία και Νεοελληνική Λογοτεχνία), 2) Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία (Αρχαία Ελληνική Γλώσσα, Αρχαία Ελληνικά Κείμενα από Μετάφραση) , 3) Μαθηματικά, 4) Φυσική, 5) Ιστορία.6) Αγγλικά και 7) Βιολογία.

Δηλαδή τα εξεταζόμενα μαθήματα είναι επτά (7).

Πόσες μέρες έχουμε για τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις του Γυμνασίου στο χρονικό διάστημα 1-15 Ιουνίου;

Φέτος με τη  πρόωρη διεξαγωγή των Πανελληνίων, οι ελεύθερες ημερομηνίες για εξετάσεις στα Γυμνάσια είναι μόνο 6. Συγκεκριμένα την 1/6 (ημέρα Τετάρτη), 2/6 (Πέμπτη), 7/6 (Τρίτη), 9/6 (Πέμπτη), 14/6 (Τρίτη) και 15/6 (Τετάρτη). Τις άλλες μέρες διενεργούνται Πανελλήνιες στα Λύκεια. Η 13η Ιουνίου είναι αργία (Αγίου Πνεύματος)

Είναι 6 μέρες για 7 μαθήματα.

Είναι προφανές ότι σε μία μέρα θα εξεταστούν 2 μαθήματα μαζί. Σύμφωνα με πληροφορίες το δεύτερο μάθημα το οποίο θα εξεταστεί μαζί με κάποιο άλλο θα είναι η Βιολογία.

Νέο» Νομοσχέδιο για την Παιδεία: Προβληματισμοί - ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ - www.nou-pou.gr

Στα Λύκεια

Οι απολυτήριες και προαγωγικές εξετάσεις θα γίνουν από τις 23 Μαΐου ως τις 27 του μήνα στη Γ Λυκείου. Πέντε ημέρες για πέντε μαθήματα και στη συνέχεια οι υποψήφιοι θα έχουν ακόμη 4 ημέρες που γίνονται 6 αν υπολογιστεί και το Σαββατοκύριακο των ημερών προκειμένου να προετοιμαστούν

Στην Α και τη Β Λυκείου οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις γίνονται σε 8 μαθήματα (με Τράπεζα θεμάτων) και θα ολοκληρωθούν από τις 23 Μαΐου ως τις 3 Ιουνίου. Οι εξετάσεις βέβαια εάν το επιλέξουν κάποια σχολεία μπορούν να γίνουν και μέρα παρά μέρα σε κάποια μαθήματα και να επεκταθούν και μέσα στην περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων. Ωστόσο αυτή είναι μια επιλογή που ελάχιστα σχολεία αναμένεται να επιλέξουν.

Στις δυο πρώτες τάξεις του Λυκείου ο βαθμός δυσκολίας της εξεταστικής διαδικασίας αυξάνεται απότομα με τη συμμετοχή της Τράπεζας Θεμάτων η οποία αναμένεται να αυξήσει τη σχολική θνησιμότητα (μετεξεταστέους ή απορριπτόμενους μαθητές).

Δήμος Αγιάς Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας – Περιφέρεια Θεσσαλίας » Κανονικά από αύριο τα σχολεία

Τα εξεταζόμενα μαθήματα

Τα μαθήματα της Α’ τάξης του Ημερήσιου και Εσπερινού Γενικού Λυκείου που εξετάζονται γραπτώς στις προαγωγικές εξετάσεις και είναι τα εξής:

Ελληνική Γλώσσα (Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία και Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία), Μαθηματικά (Άλγεβρα και Γεωμετρία), Ιστορία, Φυσικές Επιστήμες (μόνο οι κλάδοι Φυσική και Χημεία), Αγγλικά

Τα μαθήματα της Β’ τάξης Ημερήσιου και Εσπερινού Γενικού Λυκείου που εξετάζονται γραπτώς στις προαγωγικές εξετάσεις και είναι τα εξής:

Γενικής Παιδείας: Ελληνική Γλώσσα (μόνο οι κλάδοι Νέα Ελληνική Γλώσσα και Νέα Ελληνική Λογοτεχνία), Ιστορία, Φυσικές Επιστήμες (μόνο ο κλάδος Βιολογία), Μαθηματικά (Άλγεβρα και Γεωμετρία), Αγγλικά και τα μαθήματα Ομάδων Προσανατολισμού.

Τα μαθήματα της Γ’ τάξης Ημερήσιου και Εσπερινού Γενικού Λυκείου  που εξετάζονται γραπτώς στις απολυτήριες εξετάσεις και είναι τα εξής:

Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία, Μαθηματικά (μόνο για τους μαθητές της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), Ιστορία (μόνο για τους μαθητές της Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας και της Ομάδας Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) και όλα τα μαθήματα Ομάδων Προσανατολισμού.

73 μαθητές της Μεσσηνίας εκτός σχολείων σήμερα λόγω κορονοϊού - Messinia Live

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις

Οι πανελλαδικές εξετάσεις όπως ήδη ανακοινώθηκε ξεκινούν στις 3 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια και μία ημέρα νωρίτερα στις 2 του μηνός για τα Επαγγελματικά Λύκεια με στόχο φέτος την έκδοση των αποτελεσμάτων των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ στα αρχές Αυγούστου.

Στα Γενικά Λύκεια οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν στις 10 Ιουνίου και στα Επαγγελματικά στις 17 του μήνα Η διαδικασία δε θα ολοκληρωθεί με τα ειδικά μαθήματα από 18 έως 30 Ιουνίου.

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες.

Η εξεταστέα ύλη και τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών ΓΕΛ.

panellinies_programma_2022

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ και ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 2022 ΓΙΑ ΓΕΛ & ΕΠΑΛ

panelladikes-2022-panellinies-eidika-mathimata-programma-2022-8-4-2022.jpg

Το πρόγραμμα για τα ΕΠΑΛ

panellinies_programma_epal_2022

panellinies_programma_epal_2022

panellinies_programma_epal_2022

Προηγούμενο άρθροΟ μεγαλύτερος ξύλινος ουρανοξύστης του κόσμου φτιάχνεται στην Ελβετία.
Επόμενο άρθροΆγιο Φως: Το απόγευμα φτάνει στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα.
Columnist @ ARTME MAGAZINE - Η Μαρία Χαρίτου είναι δημοσιογράφος, αρθρογράφος και Μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.